banner2
banner34

Netflix'in 25 yıllık CEO'su istifa etti

Netflix'in 25 yıllık CEO'su istifa etti
banner45
banner46

Netflix, 2022'de son on yılın en büyük abone düşününü yaşadı. Kaybedilen kullanıcıları kazanmak için alternatif yollar arayan akış devi, reklamlı katman ve şifre paylaşımını engelleme gibi çok önemli değişiklikler için çalışmaya başladı.

Şu anda Netflix önemli değişikliklere hazırlanırken kısa süre önce sürpriz bir istifa yaşandı. Şirketin emektar isimlerinden Reed Hastings, Netflix CEO'luk görevinden ayrıldığını duyurdu. Hastings'in bundan sonra ne yapacağı ve yerine kimin geçeceği de belli oldu.

REED HASTİNGS, NETFLİX CEO'LUĞUNDAN İSTİFA ETTİ

banner37
Reed Hastings, CEO'luk görevinden istifa ettiğini sosyal medya hesaplarından duyurdu. Ayrıca istifaya ilişkin eski CEO şu ifadeleri kullandı:

“Son yıllarda yönetimi giderek daha fazla yönlendiriyordum ve şimdi görevimi bırakmanın doğru zamanı. Yönetim kurulumuz devir teslim sürecini yıllardır planlıyordu, kurucular bile evrim geçirmeli. İlk 25 yılımız için çok gururluyum ve gelecek 25 yılımız için de çok heyecanlıyım.”

Yeni CEO ise Hastings'in vedasıyla aynı anda duyuruldu. Netflix, 25 yıllık CEO'luk yapan Hastings'in yerine Ted Sarandos'la yolda devam edecek. Sonraki süreçte ise eski CEO, icra başkanı olarak Netflix'te kalmaya devam edecek ve Yönetim Kurulu'nun bir parçası olacak.

Netflix önceki gün son çeyrek rakamlarını paylaşmıştı. Beklentileri aşan Netflix son çeyrekte 7.7. milyon abone kazanmıştı. Netflix’in o dönemde yaklaşık 4 milyon abone kazanması bekleniyordu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1