banner2
banner34

SpaceX, binlerce Starlink uydusunu uzaya gönderecek

SpaceX, binlerce Starlink uydusunu uzaya gönderecek
banner45

Elon Musk'ın uzay alanında faaliyet gösteren SpaceX şirketi, son birkaç yıldır Starlink projesiyle uzaydan internet hizmeti sunuyor.

Başlangıçta ulaşımın zor olduğu yerler için planlanan Starlink, şu anda dünyanın pek çok yerinde kullanılıyor ve gemi ile okul taşıtlarına da yakında gelecek. Pahalı fiyatıyla dikkat çeken Starlink'in sayısı artmaya devam ederken, yakında binlerce uydu daha uzaya gönderilecek.

banner37
7.500 UYDU FIRLATILACAK

SpaceX, ikinci nesil uydularını uzaya fırlatmaya hazırlanırken, ABD Federal İletişim Komisyonu'ndan beklenen onayı aldı. 

CCTV.com'un aktardığına göre FCC, ABD'li şirketin tartışmalı ''Starlink'' projesi için 7 bin 500'e kadar ikinici nesil uydu konuşlandırılmasına onay verdi. Resmi belgelerde ise şu açıklamalar yer aldı:

"Space Exploration Technology Corporation, Ku ve Ka frekans bantlarını kullanarak, yörünge yükseklikleri sırasıyla 525, 530 ve 535 kilometre olan, yörünge eğimleri 53, 43 ve 33 derece olan 7.500'e kadar uydu üretme, konuşlandırma ve çalıştırma yetkisi verildi. Birinci nesil "Starlink" uydularının konuşlandırılması, kullanıcılara "yeni nesil uydu geniş bant hizmetleri" getirebilir.

Yörüngeye gönderilecek 7.500 uyduyla Starlink'in sayısında neredeyse iki katlık artış görünecek. İkinci nesil uydunun fırlatılmasıyla toplam Starlink sayısının 12.000'e ulaşması bekleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1