banner2
banner34

Tesla'dan yeni rekor

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla yeni bir rekor kırdı. Şirket piyasa değerindeki son artış sonrası en değerli otomotiv şirketi oldu.

Tesla'dan yeni rekor
banner45

Güney Afrika asıllı girişimci Elon Musk’ın sahibi olduğu elektrikli otomobil üreticisi Tesla yeni bir rekor kırdı.

The Verge’de yer alan habere göre, afta başında 919 dolardan açılan Tesla hisseleri 1000 dolar seviyesine ulaşarak rekor kırdı. Bu artış sonrası Tesla Japonya merkezli Toyota’yı geride bırakarak en değerli otomotiv firması oldu.

Tesla’nın hisse senetlerinde yaşanan bu artışın ana nedeni olarak Corona virüs salgınına rağmen pek çok fabrikasını yeniden operasyonel hale getirilmesi gösteriliyor.

Tesla’nın ABD toprakları dışındaki tek fabrikası konumunda olan Çin’in Şangay kentindeki tesis alınan izinler sonrası salgından kısa bir süre sonra yeniden çalışır hale gelmişti.

Tesla’nın sahibi ve CEO’su olan Musk, benzer bir adımı California'daki Tesla fabrikasını için de atmak için büyük bir mücadele vermiş ve salgın ile getirilen kısıtlamaları ihlal ettiği için eleştirilerin odağı olmuştu.

ELON MUSK KİMDİR?

Peki kim bu Elon Musk? İşte Musk'ın ilginç yaşam öyküsü...

banner37
Güney Afrika asıllı ABD'li mucit ve girişimci olan Elon Musk Kanadalı bir anne Haldeman ve Güney Afrikalı bir baba Errol’un oğlu olarak dünyaya geldi.

Elon Musk kendi kendine yazılım programlayıp kodlamayı öğrendi ve 12 yaşındayken kendi yazdığı Blastar isimli oyunu tasarladı ve daha sonra bu oyunu o zamanın parası ile 500 dolara satarak bilişim sektöründeki ilk parasını kazandı.

1992'de, Kingston, Ontario’daki Queen’s University’de iki yıl eğitim aldıktan sonra ABD'nin önde gelen üniversitelerinden birisi olarak kabul gören University of Pennsylvania’da işletme ve fizik okumak için Kanada’dan ayrıldı.

Bu üniversiteden ekonomi alanında lisans diploması alan Musk, fizik alanında da yan dal diplomasının sahibi oldu.

Kardeşi Kimbal Musk’la beraber yeni organizasyonlar için bir çevrimiçi içerik yayınlama yazılımı olan Zip2 projesini hayata geçiren Musk,1999 yılında bu girişimi 307 milyon dolar nakit ve 34 milyon dolar hisse senedi karşılığında AltaVista'ya sattı.

Aynı yılın Mart ayında çevrimiçi finans ve ödeme servisi olan X.com’un ortak kuruculuğunu yaptı ve ilerleyen aylarda PayPal'i oluşturdu. 2002 yılında bu girişimini ise 1.5 milyar dolara online alışveriş devi eBay'e sattı.

Musk belki de adını en çok duymamıza vesile olan şirketi SpaceX'i 2002 yılında kurdu. Musk uzay araştırmaları yapan şirketin CEO’su ve CTO’su olarak görevine devam ediyor.

SpaceX geçtiğimiz günlerde ISS'ye astronot gönderen ilk ticari şirket olarak tarihe geçti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1