banner2
banner34

UKÜ’de artırılmış gerçeklik uygulaması

UKÜ’de artırılmış gerçeklik uygulaması
banner45

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Yönetim Bilişim Sistemleri Programı tarafından bir hafta süresince “Artırılmış Gerçeklik Uygulaması” adlı atölye çalışması gerçekleştirildi.

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Müesser Nat, artırılmış gerçeklik uygulamasında asıl amaçlarının Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğrencilerine bu tip uygulamaları farklı alanlara etki ve çözüm sağlayacak şekilde kullanmayı öğretmek olduğunu ifade etti.

Atölye çalışmasına üniversitedeki öğrencilerin yanı sıra akademik personelin de ilgi gösterdiğini aktaran Nat, “Atölye çalışmasında MERGE küp adlı teknolojiyi kullandık. MERGE küp ile katılımcılara ellerinde bulunan küpü oynatarak objeleri detaylı bir şekilde inceleme fırsatı sunuldu” şeklinde konuştu.

Nat, katılımcıların küp üzerinde bulunan kodları akıllı telefon veya tablet uygulamaları ile okuttuklarında karşılarına çıkan objeyi, küpü hareket ettirerek 360 derece ellerinde inceleme fırsatı yakaladıklarını dile getirdi.

banner37
Nat, uygulamada üzerine tıklayıp derinlemesine inceleme yapma şansı bulunduğunu da ekleyerek, “Örnek olarak bir insan anatomisi olabilir, kaslarını, ciğerlerini, kalbini üç boyutlu görebilirsiniz. İnsan beynini üç boyutlu elinizde çevirip inceleme hatta ekranda karşınıza çıkan bilgilerle, daha fazla bilgi edinme şansınız olabilir” bilgisini paylaştı.

Günümüz teknolojisinde bu tip uygulamaların popülerlik kazandığına da dikkat çeken Nat, ilerdeki hedeflerinin bu tür artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik uygulamalarıyla kendi uygulamalarını geliştirmek olduğunun altını çizdi.

Nat, teknoloji kullanımıyla farklı iş alanlarına veya kurumlara teknoloji odaklı çözümler sunabileceklerinden de bahsederek, “Öğrenciler bu tip uygulamaları geliştirerek hem sektörün ihtiyaçlarına çözüm bulabilecek hem de kendi tecrübelerini edinebilecekler” açıklamasında bulundu.

Bu tip uygulamaların halka açık olduğunu da ifade eden Nat, bu konularda tecrübe edinmek isteyenlere yardımda bulunabileceklerini de işaret etti.

Son olarak Müdür Nat, bundan sonraki süreçte artırılmış ve sanal gerçeklik gözlüğü alınacağını dolayısıyla tablet veya akılı telefona ihtiyaç olmadan kullanıcıların gözlükle rahatça incelemelerde bulunabileceklerini belirtti.,

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1