banner2
banner34

Yanny mi Laurel mi Duyuyorsunuz?

Yanny mi Laurel mi Duyuyorsunuz?
banner45

Mavi ve siyah elbise akımından sonra sosyal medyanın gündemine Yanny ve Laurel oturdu. Dün akşam saatlerinde paylaşılan ilginç ses kaydında yer alan ses, dinleyenleri ikiye bölmeyi başardı. Ses kaydını dinleyenler bir kısmı sesi Yanny şeklinde duyarken, bir kısmıyla Laurel duyduklarını iddia etti.

21 yaşındaki sosyal medya kullanıcısı Caitlin McNeill’in Tumblr hesabına yüklediği bir fotoğraf, yakın zaman önce dünyayı ikiye bölmüştü. Fotoğrafta yer alan elbiseye bakanların büyük bir kısmı elbisenin mavi ve siyah olduğunu söylerken, bir o kadar insan da beyaz gördüklerini belirtmişlerdi. Türkiye’nin gündeminden uzun süre düşmeyen elbiseden sonra tartışmalara yol açan bir başka olay daha sosyal medyaya yansıdı.

banner37
Dün akşam saatlerinde Cloe Feldman tarafından Twitter üzerinden paylaşılan bir ses kaydı, dinleyen herkesi hayrete düşürdü. Kaydı dinleyenlerin büyük kısmı sesi Laurel olarak duyarken, sesi Yanny olarak duyanlar da oldu.

Matt Mikkelsen isimli bir ses mühendisiyse konunun tamamen ortamla alakalı olduğunu kaydetti. Sesi dinlediğiniz kulaklık, hoparlör ve çevredeki diğer sesler gibi detayların duyulan sesi değiştirdiğini, bu sebeple herkesin farklı bir şey duyabileceğini ifade etti. Ses kaydını dinleyen kişilerin sesi farklı frekanslarda dinlemeleri sebebiyle böylesine bir farklılığının ortaya çıktığı kaydedildi. Kimi zaman önce Laurel duyanların sesi başka telefonda Yanny duyabilecekleri, söylenenler arasında kendisine yer buldu. 

Peki, yukarıdaki ses kaydını dinlediğinizde siz hangi sesi duydunuz: Yanny mi Laurel mi?

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2018, 07:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1