banner2
banner34

Yüz görüntüsü toplayan firmaya ağır ceza

Yüz görüntüsü toplayan firmaya ağır ceza
banner45

ABD merkezli yüz tanıma teknolojisi firması Clearview AI, geçtiğimiz günlerde 20 milyardan fazla yüz görüntüsü toplamasıyla gündeme bomba gibi düşmüştü. Kişisel verilerin gizliliğini ihlal eden firmaya İngiltere İngiltere Bilgi Komiserliği Ofisi (ICO), 7,5 milyon sterlin (yaklaşık 150 milyon lira) para cezası verdi ve firmanın çalışmalarına yasak getirdi. Küresel bir çevrimiçi veritabanı oluşturmak için sosyal medya kullanıcılarının fotoğraf ve verilerini bireyleri bilgilendirmeden ve onayını almadan toplayan Clearview, söz konusu verilerin güvenlik güçleri tarafından kullanılmasına da izin vermişti.  

banner37
HESAPLAR KAPANMASINA SAĞMEN SİLİNMEDİ 

Dünya çapında 20 milyardan fazla yüz görüntüsü topladığını açıklayan şirketin, internet hesaplarını kapatmaları veya hesaplarını özelleştirmelerine karşın kullanıcıların fotoğraf ve kişisel bilgilerini kendi bilgi bankasından silmediği ortaya çıkmıştı. İngiltere Bilgi Komiserliği Ofisi (ICO), veri koruma yasalarını ihlal etmekle suçladığı şirketi 7,5 milyon sterlin para cezasına çarptırdı.

ICO, Clearview'den İngiliz vatandaşları hakkında topladığı tüm verileri silmesini istedi ve şirketin daha fazla veri toplamasını yasakladı. Firma, Fransa, İtalya ve Avustralya’daki düzenleyiciler tarafından da para cezasına çarptırılmıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1