02 Ekim 2026 tarihinde saat 10.00 sıralarında İnönü köy yolu üzerinde meydana gelen kazada, 37 yaşındaki kadın sürücü yönetimindeki araçla Nergisli istikametine doğru dikkatsiz şekilde seyrederek İnönü Kavşağı’na geldiği sırada, anayolda seyreden araçlara öncelik hakkı vermeden Lefkoşa-Gazimağusa Anayolu’na giriş yaptı.

Bakanlar Kurulu’ndan 320 yabancıya taşınmaz mal satın alma izni
Bakanlar Kurulu’ndan 320 yabancıya taşınmaz mal satın alma izni
İçeriği Görüntüle

Bu sırada Gazimağusa istikametine doğru seyreden 30 yaşındaki erkek sürücünün kullandığı salon aracın önünü tıkaması sonucu araçlar çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle kontrolsüz şekilde savrulan araç, yolun solunda bulunan bordür taşlarına çarparak üzerlerine çıktı ve durdu.

Kaza sonucu her iki araç sürücüsü ile araçta yolcu olarak bulunan dört kişi yaralandı. Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan dört kişi, yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildi. Bir yolcu ise köprücük ve kaburga kemiklerinde kırık teşhisiyle Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek ortopedi servisinde müşahede altına alındı.

Aynı gün saat 20.00 sıralarında Gönyeli’de Atatürk Caddesi üzerinde meydana gelen başka bir kazada ise yaralanan olmadı.

32 yaşındaki erkek sürücü, 112 miligram alkollü içki tesiri altında yönetimindeki araçla güney istikametine doğru dikkatsiz şekilde seyrettiği sırada, trafik yoğunluğu nedeniyle önünde duran 20 yaşındaki erkek sürücünün kullandığı araca arkadan çarptı.

Kaza sonucu yaralanan olmazken, alkollü içki tesiri altında araç kullanıp trafik kazası yaptığı tespit edilen sürücü tutuklandı.

03 Ekim 2026 tarihinde saat 04.30 sıralarında ise Gemikonağı’nda Ecevit Caddesi üzerinde meydana gelen kazada iki kişi yaralandı.

18 yaşındaki erkek sürücü, 92 miligram alkollü içki tesiri altında yönetimindeki araçla doğu istikametine doğru dikkatsiz şekilde seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybetti. Yolun sağından çıkan araç, yol kenarında bulunan aydınlatma direği ile reklam tabelasına çarptı.

Kaza sonucu yaralanan sürücü ile araçta yolcu olarak bulunan 20 yaşındaki erkek şahıs, kaldırıldıkları Cengiz Topel Devlet Hastanesi’nde müşahede altına alındı.

Her üç kazayla ilgili polis soruşturması devam ediyor.

Muhabir: Emrah Yedek