banner2
banner34

2 Üniversiteye FETÖ operasyonu!

Boğaziçi Üniversitesi ile İstanbul Medeniyet Üniversitesi çalışanlarına yönelik düzenlenen FETÖ operasyonunda aralarında Koray Çalışkan da bulunduğu 72 kişi gözaltına alındı.

2 Üniversiteye FETÖ operasyonu!
banner45

Fetullahçı Terör Örgütü-Paralel Devlet Yapılanması'nın  (FETÖ/PDY) akademik yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, İstanbul'da  aralarında akademisyenlerin de yer aldığı 72 kişi hakkında gözaltı kararı alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca  yürütülen soruşturma çerçevesinde, FETÖ/PDY'nin akademik yapılanması içinde yer  aldıkları, ByLock kullandıkları ve FETÖ imamlarıyla örgütsel faaliyet  yürüttükleri iddia edilen 72 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

banner37
Başsavcılığın talimatıyla çalışma başlatan İstanbul Emniyet Müdürlüğü  ekipleri, Boğaziçi ve Medeniyet üniversitelerinde görev yapan ve aralarında  akademisyenlerin de bulunduğu şüphelilerin yakalanması için belirlenen adreslere  operasyon düzenledi.

Haklarında gözaltı kararı çıkarılanlar arasında Medeniyet Üniversitesi  Tıp Fakültesinde görevli 19 profesör, Boğaziçi Üniversitesinde görevli 1 profesör  ve doçentin de yer aldığı 8 kişinin bulunduğu öğrenildi.

Polis ekiplerinin, aralarında Boğaziçi Üniversitesinde görevli  akademisyen Koray Çalışkan'ın da yer aldığı 42 kişiyi gözaltına aldığı  bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2017, 08:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1