Türkiye Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremle derinden sarsıldı. Günlerdir durmaksızın devam eden arama kurtarma çalışmalarıyla kurtarılan her can umut oldu. 

Deprem felaketinin 11. gününde umudun merkezi bu sefer Kahramanmaraş oldu. Atabey Apartmanı'nda enkaz altında kalan 17 yaşındaki Aleyna Ölmez, depremin 248'inci saatinde sağ çıkarıldı. Ekipler, 17 yaşındaki Aleyna Ölmez'in kardeşi Miraç'ı kurtarmak için de çalışmaları hızlandırdı.

248. SAATTE UMUTLANDIRAN SES ALEYNA'DAN GELDİ

Ümitlerin tükendiği anda, ekipler iş makinesi ile çalışma yaptıkları esnada maden işçileri, AFAD ve Sakarya Büyükşehir İtfaiyesi ekipleri Atabey Apartmanı’nda bir ses duydular. JAK ekiplerinin de katıldığı arama çalışması sonrası 17 yaşındaki Aleyna Ölmez’e sağ olarak ulaşıldı. Madencilerin 'Domuz bağı' yöntemiyle ulaştıkları Aleyna Ölmez, UMKE ekipleri tarafından ambulansla hastaneye sevk edildi.

BÜYÜK SEVİNÇ

248. saatte yani depremin 11. gününde kurtarılan Aleyna bölgedeki arama kurtarma ekiplerine de büyük sevinç yaşattı.

Aleyna'nın aileside mutluluğunu askerimize, AFAD görevlilerine ve madencilere sarılarak gösterdi, ekiplere teşekkür etti. Aleyna’nın teyzesi Güler Duman, “11 gündür bizi yalnız bırakmadılar. Bunların sayesinde yeğenim kurtuldu. Gece gündüz buradalar. Allah onlardan razı olsun” dedi.

Bu müthiş operasyon sonrası enkaz alanında sevinç yumağı oluşturuldu

Kuzeni Feyzullah Çelik de bir kuzeninin daha enkaz altında olduğunu, onun da çıkarılmasını ümit ettiklerini kaydetti.

Madenci ise kendisine yöneltilen övgüler üzerine, “Beni katmayın. Biz hepimiz buradayız. Biz çalışmaya devam edelim. Allah’tan ümit kesilmez” sözleriyle mutevaziliğini gözler önüne serdi.

Aleyna Ölmez’in yakınları kahramanlarına sarılıp ağladı

Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin 11. gününde 248.saatte 17 yaşındaki Aleyna Ölmez’in enkazdan sağ çıkarılması bölgede bayram havası yaşattı. Aleyna’nın yakınları kurtarma çalışmasına 11 gündür ara vermeden çalışan madencilere sarılıp gözyaşı dökerken. Aleyna’nın enkaz altındaki kardeşinin de kurtarma çalışmasına devam ediliyor. Depremzede yakınlarının teşekkür edip dua ettiği madenci, “Beni katma, hepimiz buradayız. 'Allah’tan ümit kesilmez' dedik. Biz çalışmaya devam edelim” sözleri herkesi duygulandırdı.

"BU SEVİNÇ HER ŞEYE BEDEL..."

MHP Genel Başkanı Bahçeli, basın toplantısı düzenledi MHP Genel Başkanı Bahçeli, basın toplantısı düzenledi

Genç kızımızı kurtaran kahramanlar o anları şöyle anlattı:

"Çok mutluyuz. Özellikle madenci kardeşlerimize teşekkür ederiz. Onlar işi biliyor. Çok mutluyuz gururluyuz. Kaç gün kaç saat geçti kurtardık. Tepki veriyor ve konuşuyor. Biz görevimize devam edeceğiz. Bu sevinç her şeye bedel…"

Editör: TE Bilisim