banner2
banner34

7 ilde 76 kişi yaşamını yitirdi

7 ilde 76 kişi yaşamını yitirdi
banner45
banner46

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 7,4 büyüklüğündeki deprem, 7 kilometre derinlikte oldu. Şiddetli sarsıntı Gaziantep, Adıyaman, Hatay, Diyarbakır, Mersin gibi birçok ilde hissedildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pazarcık'ta yaşanan 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun'u arayarak bilgi aldı.

ERDOĞAN: ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklama yaptı. Deprem bölgelerine arama kurtarma ekiplerinin sevk edildiğini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İçişleri ve Sağlık Bakanlığımız, AFAD, Valiliklerimiz ve diğer tüm kurumlarımız çalışmalarına hızla başlamıştır. Biz de yaşanan deprem sonrası başlatılan çalışmaları koordine ediyoruz. Yaşadığımız bu felaketi inşallah hep birlikte en kısa sürede ve en az hasarla atlatmayı temenni ediyor, çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

GAZİANTEP'TE 6,4'LÜK DEPREM

Bu depremden 9 dakika sonra merkez üssü Gaziantep Nurdağı olan 6,4 büyüklüğünde bir sarsıntı daha kaydedildi. Sarsıntı birçok kentte hissedildi. Depremin ardından artçı sarsıntılar sürüyor.

AA: DİYARBAKIR'DA BİR BİNA ÇÖKTÜ

Anadolu Ajansı, 7,4 büyüklüğündeki deprem sonrası Diyarbakır'da bir binanın çöktüğü bilgisini geçti. Adıyaman ve Malatya'da da yıkılan binalar olduğu bildirildi. Depremin ardından Kahramanmaraş'ta bir bölgede büyük bir yangın çıktı.

BAKAN SOYLU: LÜTFEN TELEFONLA GÖRÜŞME YAPMAYIN

TGRT Haber Canlı yayınına bağlanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "4.17’de 7.4 büyüklüğünde Pazarcık merkezli deprem meydana geldi. Bu depremden etkilenen iller Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Kilis ve Şanlıurfa’da hissedildi.  Bütün ekiplerimiz bölgede. Çalışmalarımız devam ediyor. Bütün birimlerimiz şuanda olay yerinde. En üst seviye çağrıyı çıkardık. İlerleyen dakikalarda bilgi verilecektir. Lütfen hatları meşgul etmeyin. Bölgedeki vatandaşlar dışında lütfen telefonla görüşme yapmayın." dedi.

AFAD SON DEPREMLER

KANDİLLİ SON DEPREMLER

TÜRKİYE ULUSLARARASI YARDIM İSTEDİ

Depremin ardından açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bütün ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu ve 4'üncü seviye alarm ortaya konulduğunu söyledi. Reuters yaptığı haberde Türkiye uluslararası yardım çağrısı yaptı. 

banner37
ÇOK SAYIDA İL SALLANDI

Deprem; Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve
Adana başta olmak üzere çevre illerde yoğun şekilde hissedildi. SAKOM’dan alınan ilk bilgilere göre an itibarıyla Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman ve Malatya’da 76 kişi hayatını kaybetti.

MERKEZ ÜSSÜNDE ACI BİLANÇO

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun ise "Şu an yıkılan bina ile ölü ve yaralı sayısı vermemiz mümkün değil. Hasar ciddi" dedi.
 

MALATYA'DA SON DURUM

7,4'lük büyük sarsıntıda en çok etkilenen illerden olan Malatya'da edinilen son bilgiye göre, yüzlerce bina yıkıldı. Malatya Valisi Hulusi Şahin, kentte depremde şu ana kadar 23 kişinin hayatını kaybettiğini, 420 kişinin yaralandığını, 140 binanın yıkıldığını bildirdi.

ŞANLIURFA'DA 18 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, 18 kişinin hayatını kaybettiğini 67 kişi yaralandığını ve 19 binanın ise yıkıldığını duyurdu.

OSMANİYE'DE DE YIKILAN BİNALAR VAR

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, kentte ilk belirlemelere göre 34 binanın yıkıldığını, 5 kişinin hayatını kaybettiğini, kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi

DİYARBAKIR'DA 6 CAN KAYBI

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 79 kişinin yaralandığını açıkladı.

MSB: NAKLİYE UÇAKLARI GÖREVE HAZIR

MSB: TSK İnsani Yardım Tugayı unsurları ile AFAD'ın talepleri kapsamında nakliye uçakları göreve hazırdır. Taleplerin karşılanması için koordinasyona başlanmıştır.

"BÖLGEDE SON YILLARIN EN BÜYÜK DEPREMİ"

Yabancı ajanslar sarsıntıyı "bölgede son yılların en büyük depremi" olarak tanımladı. Deprem, Suriye ve Lübnan'dan Gürcistan'a kadar hissedildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1