banner2
banner34

AB'den Türkiye'ye yangın söndürme uçağı desteği

AB'den Türkiye'ye yangın söndürme uçağı desteği
banner45
banner46

AB Komisyonundan yapılan açıklamada, Türkiye'nin AB Sivil Koruma Mekanizmasını harekete geçirdiği, acil karşılık olarak AB Komisyonunun, Hırvatistan'dan 1 Canadair uçağının, İspanya'dan 2 Canadair uçağının gönderilmesi için harekete geçtiği belirtildi.

DÜZENLİ TEMAS HALİNDELER

Bu yangın söndürme uçaklarının "rescEU" adlı Avrupa sivil koruma varlıkları içinde yer aldığı kaydedilen açıklamada, AB Acil Müdahale Koordinasyon Merkezi'nin Türk makamlarıyla düzenli temas içinde olduğu ifade edildi.

banner37
"DAHA FAZLA YARDIM SAĞLAMAYA HAZIRIZ"

AB Komisyonunun kriz yönetiminden sorumlu üyesi Janez Lenarcic, AB'nin bu zor zamanlarda Türkiye ile tam dayanışma içinde olduğunu belirterek, "Daha fazla yardım sağlamaya hazırız." ifadesini kullandı.

YANGINLARDA SON DURUM...

Akşam saatlerinde kameraların karşısına geçip yangınla ilgili son durumu paylaşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, toplam 125 adet orman yangınından 117'sinin kontrol altına alındığını bildirdi. Halen devam etmekte olan 8 yangına müdahalenin sürdüğünü ifade eden Bakan Pakdemirli, 28 Temmuz'dan bu yana yaşanan orman yangınlarında 8 vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Pakdemir'li saat 22.30 sıralarında yaptığı açıklamada, Muğla Kavaklıdere'deki yangının da kontrol altına alındığını, bölgede soğutma çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1