banner2
banner34

AFAD: 2 bin 921 kişi hayatını kaybetti

AFAD: 2 bin 921 kişi hayatını kaybetti
banner45

Türkiye, 1939 tarihli Erzincan depreminden bu yana en büyük deprem felaketini yaşadı. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde pazartesi günü saat 04.17'de 7,7 büyüklüğündedeprem oldu. Başta Hatay, Gaziantep, Adıyaman, Diyarbakır, Malatya, Şanlıurfa, Adana olmak üzere çok sayıda ilde hissedilen şiddetli deprem felakete yol açtı. Çok sayıda binanın yerle bir olduğu depremde binlerce ölü ve yaralının olduğu öğrenildi. Artçı depremlerin aralıksız sürdüğü bölge, öğle saatlerinde ikinci büyük bir depremle daha sarsıldı. İlkinden bağımsız olduğu bildirilen merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesindeki ikinci depremin şiddetinin 7,6 büyüklüğünde olduğu açıklandı. İlk depremde hasar gören binaların bir kısmı, ikinci depremle yıkıldı. Kar yağışının da etkili olduğu bölgede arama kurtarma çalışmaları sırasında zorluklar yaşanırken, İçişleri Bakan Süleyman Soylu uluslararası yardım da içeren dördüncü seviye alarm verildiğini duyurdu.

7 GÜNLÜK ULUSAL YAS

banner37
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler nedeniyle 7 gün süreyle ulusal yas ilan edildiğini açıkladı. Yurt genelinde bayraklar yarıya indirildi. Öte yandan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) de Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem faciası nedeniyle 7 günlük yas ilan etti.

DEPREMDE ACI BİLANÇO: 2921 CAN KAYBI

Kahramanmaraş merkezli depremde arama kurtarma çalışmaları devam ederken, AFAD Başkanı Yunus Sezer depreme ilişkin son bilgileri paylaştı. Sezer, depremler sonucu 2 bin 921 kişinin hayatını kaybettiğini, 15 bin 834 kişinin yaralandığını açıkladı. 

65 ülkeden yardım ve destek talebi olduğunu söyleyen Sezer, "243 artçı deprem meydana geldi. Bölgede bakanlarımızın koordinasyonunda 30 valimiz ve 47 kaymakamımız her il ve ilçede görev yapmaktadır. 16 bin 400 personelimiz ile yabancı ülkelerden gelen personellerle beraber şu anda afet bölgelerinde yoğun bir çalışma var" diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1