banner2
banner34

Atıldığı yerde canlı bırakmıyor

TÜBİTAK SAGE’nin IDEF'17’de açıkladığı termobarik mühimmat üretimi tamamlandı. Özellikle kapalı alanlardaki kabiliyetiyle dikkat çeken termobarik mühimmatlar atıldığı kapalı alanda neredeyse hiç bir canlı bırakmıyor

Atıldığı yerde canlı bırakmıyor
banner45

Türkiye'nin yerli ve milli savunma sanayi hamlesi her geçen gün yeni sonuçlar vermeye devam ediyor. Yerli piyade tüfeğinden Silahlı İnsansız Hava Araçlarına Akıllı bombadan Helikoptere kadar bir çok projesi hayata geçiren Türkiye şimdi de harp başlıkları için termobarik mühimmat projesini tamamlandı.

banner37
TERÖRLE MÜCADELEDE ÇOK ÖNEMLİ BİR ROL OYNAYACAK

TUBITAK SAGE'nin uzun süredir üzerinde çalıştığı ve yüksek yüksek tahrip etkinliğine sahip harp başlıklarında kullanılacak termobarik mühimmat, bir çok farklı harp başlığına doldurulabilecek.

ATILDIĞI MAĞARADA CANLI BIRAKMAYACAK

Özellikle atıldığı kapalı alanlarda basınç ve sıcaklık etkisiyle hiç canlı bırakmayacak şekilde tasarlandı. Terörle mücadelede sığınak ve mağaralarda çok etkili olacak olan bu mühimmat uçak bombaları, Anti-tank'larda kullanılabildiği gibi küçük kalibreli mühimmatlarda da kullanılabilecek. Öyle ki el bombaları ve tüfek bombaları da termobarik mühimmat ile doldurulabilecek.

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2019, 08:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1