banner2
banner34

Babacan ‘İHA ve SiHA’ konusundaki sözlerim çarptırıldı

Babacan ‘İHA ve SiHA’ konusundaki sözlerim çarptırıldı
banner45

Türk savunma sanayisi gün geçtikçe gelişmeye devam ediyor. Bayraktar İHA ve SİHA için ülkeler adeta sıraya girerken Türkiye savunma sanayinde bir üst lige çıktı. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta Kiev yönetiminin aldığı ve adına beste yaptığı İHA ayrıca Dağlık Karabağ zaferinde de önemli bir rol üstlendi.

BABACAN SAVUNMA SANAYİSİNİ ELEŞTİRDİ

Ancak Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, geçtiğimiz günlerde katıldığı programda Türkiye’nin savunma sanayisindeki yatırımları hedef aldı. Babacan katıldığ programda “Bu proje de öyle bir hale getirildi ki 'Bu çok kutsal, dokunulmaz, dokunanı mahvederiz' falan filan ya. Kusura bakmayın, dokunacağız tabii" sözleri siyaset camiasında büyük tepki çekti.

banner37
ALİ BABACAN GERİ ADIM ATTI

Hükümet kanadından gelen eleştiriler sonrasında tepkilerin odağı haline gelen Ali Babacan geri adım attı.  Sosyal medya hesabından açıklama yapan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacansözlerinin çarpıtıldığını iddia etti.

Ali Babacan'ın Twitter hesabı üzerinde yaptığı açıklama şu şekilde:

"Günlerdir sözlerim maksatlı şekilde çarpıtılıyor. Yayınlardaki ifadelerim açık olmasına karşın bir kere daha tekrar ediyorum: Biz, ülkemiz için faydalı olan her yatırımın, her projenin yanında dururuz. Savunma sanayi de dahil ülkemizdeki mevcut her projenin doğru olanlarını devam ettiririz, yanlış olanlarını düzeltiriz, eksik olanlarını tamamlarız. Savunma sanayinde de ülkemize gururlar yaşatacak pek çok şirkete destek oluruz.

“HEPSİYLE GURUR DUYUYORUZ”

Bizim Ankara, Bursa, Gaziantep, Denizli, Kayseri, Konya, Kocaeli ve diğer pek çok ilde yüksek teknolojiyle dünyaya üretim yapan muazzam firmalarımız var. Bizim dünya çapında mühendisler yetiştiren üniversitelerimiz var. Hepsiyle gurur duyuyoruz. Biz, eşitlik, hakkaniyet ve şeffaflıktan hiçbir koşulda vazgeçmeyiz. Tüm sanayicilerimizle ilişkimiz aynı yakınlıktadır. Ne torpil ne kayırma ne de nepotizme geçit veririz. Ülkemizin sanayicilerine, mühendislerine, bilim insanlarına eşit şekilde destek olmaya, herkese fırsat tanımaya, Türkiye’nin yıldızını tıpkı 2002-2014 arasında olduğu gibi parlatmaya kararlıyız.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1