banner2
banner34

Binali Yıldırım resmen AKP genel başkanı!

AK Parti'de Binali Yıldırım dönemi...

Binali Yıldırım resmen AKP genel başkanı!
banner45

AK Parti kongresinde Genel Başkanlık seçimi sonuçlandı ve Binali Yıldırım 1405 delegenin oyunu alarak Erdoğan ve Davutoğlu'nun ardından AK Parti'nin üçüncü genel başkanı seçildi. Kongreye tek aday olarak giren Binali Yıldırım konuşmasında 'Başkanlık' mesajı verdi. Başbakan Davutoğlu konuşmasında kongrenin kendi arzusu olmadığını söyledi, helallik istedi. Kongrede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı mesajı partililer tarafından ayakta dinlendi, büyük alkış aldı. Divan Başkanı Bekir Bozdağ ise konuşmasında "Sayın cumhurbaşkanımızı AK Parti’den ayrı düşünmek mümkün değildir. AK Partinin tek lideri vardır o da Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır" dedi. Öte yandan AK Parti'de Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK), Merkez Disiplin Kurulu, Genel Merkez Parti İçin Demokrasi Kurulu ile Siyasi Erdem ve Etik Kurulu asil ve yedek üyelikleri şekillendi. Yeni isimler var...

DAKİKA DAKİKA AK PARTİ KONGRESİ

16.15 - Binali Yıldırım AK Parti kongresinde geçerli olan 1405 oyun tamamını alarak AK Parti’nin üçüncü genel başkanı seçildi. Açıklamayı yapan divan başkanı Bekir Bozdağ, 1470 delegeden 1411 delegenin oy kullandığını, 6 oyun geçersiz sayıldığını belirtti. Bozdağ, Binali Yıldırım'ın 1405 oy ile AK Parti'nin yeni genel başkanı olduğunu duyurdu.

14.00 Genel Başkanlık için tek aday olan Binali Yıldırım konuşmasını yaptı...  Yıldırım, AK Parti'de 3'üncü genel başkanın seçileceği 2'nci Olağanüstü Büyük Kongre'deki konuşmasında zaman zaman sesinin kısılmasına rağmen yeni Anayasa ve başkanlık sistemiyle ilgili mesajlar vererek, "Başkanlık sistemini yeni Anayasa'yı getirmeye hazır mısınız? Bugün yapmamız gereken en önemli iş, fiili durumu yasal hale getirmek. Anayasayı, bu laf karışıklığını sona erdirmektir. Bunu yolu yeni Anayasa ve başkanlık sistemi" dedi. Konuşması sırasında sık sık sesi kısılan Yıldırım, "Sesime inat sizinle muhabbet etmeye devam edeceğim. Sesler kısılabilir ama gönlüden gönüle giden yolları kimse engelleyemez" ifadelerini kullandı. Binali Yıldırım'ın konuşmasından önce adaylığının bin 282 delege imzasıyla kesinleşmesi üzerine salondakiler, Yıldırım'ı ayakta alkışladı. AK Parti Genel Başkan Adayı Yıldırım'ın konuşması öncesinde Yıldırım'la ilgili kısa film gösterimi de yapıldı. 

İŞTE YILDIRIM'IN KONUŞMASINDAN SATIRBAŞLARI

 Aydınlık Türkiye’nin mimarı kurucumuz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı saygıyla selamlıyorum. Recep Tayyip Erdoğan bir dava adamıdır büyük Türkiye’nin yılmaz savunucusudur. Her zaman başımız dik gururla 'ben Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşıyım kader arkadaşıyım gönül arkadaşıyım' dedik. Bundan sonra da demeye devam edeceğiz.  Sayın cumhurbaşkanım söz veriyoruz sevdan sevdamız davan davamız yolun yolumuzdur.Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın bu bayrağı devralan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. İlk başbakanımız cumhurbaşkanımız sayın Abdullah Gül’e hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

banner37
PKK, DEAŞ, PYD, PARALEL ÖRGÜT...

Bayrak değişimi sadece millet yolunda yapılacak yeni hizmetlerin kapısını aralamak için bir araçtır. Yolları böleriz ülkeyi asla böldürtmeyiz. Ekmeğimizi böleriz Türkiye’yi böldürtmeyiz. Mesele memleket meselesidir. Terörle mücadele konusundaki kararlılık aynı şekilde devam edecek. Biz bu topraklarda bin yıldır kardeş olarak yaşadık bundan böyle de beraber yaşamaya devam edeceğiz. Huzur sağlanana kadar bu operasyonlar devam edecek. Milletimiz rahat olsun bu terör belasını Türkiye’nin gündeminde çıkartacağız. Şer cephesi bir araya geldi. Sadece bölücü örgütle değil DEAŞ’ı, PYD’si paralele terör örgütüyle aynı kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz.

Bu hainlere milletimiz 1 Kasım seçimlerinde tokadı vurdu. Devlet içinde paralel devlet olur mu değerli kardeşlerim. Türkiye’de tek devlet vardır o da Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. Sevgili kardeşlerim AK Parti olarak geçtiğimiz 13 yılda birbirinden güzel hizmeti milletimizin hizmetine sunduk. Bundan böyle de sizin seçiminizle göreve geldiğimde benden önce ülkemizi başarıdan başarıya taşıyan başta kurucu liderimiz Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Abdullah Gül, Sayın Ahmet Davutoğlu başbakanımızın bıraktığı yerden hizmet etmeye devam edeceğim.

Yolları böldük hayatları birleştirdik, yollar böldük halkı birleştirdik. Akıl yollarıyla ülkemizin her yanını donattık. Türkiye’yi Afrika seviyesinden aldık Avrupa’nın ilk beş ülkesi arasında soktuk.

Sesime inat sizlerle muhabbet etmeye devam edeceğim. Yolların kralı yok yolların kuralı vardır. Onun için yolların kuralına riayet edeceğiz ve sevdiklerimize buluşacağız kazaya mahal vermeyeceğiz.

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2016, 15:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1