banner2
banner34

Bingöl depreminden acı haber: 1 şehit

Bingöl'de meydana gelen 5.7'lik deprem sonrası acı haber geldi. Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Kaynarpınar köyünde depremde çöken güvenlik kulesinde 1 korucu Cengiz Pullu (45) şehit oldu.

Bingöl depreminden acı haber: 1 şehit
banner45

Bingöl Valiliğinden, merkez üssü Karlıova ilçesi olan 5,7 büyüklüğündeki depremde göçük altında kalan güvenlik korucusunun şehit olduğu bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Karlıova'nın Kaynarpınar köyünde göçük altında kalan güvenlik korucusunun kurtarılamadığı belirtildi.

Açıklamada, şehit güvenlik korucusuna Allah'tan rahmet, yakınlarına ve millete başsağlığı dilendi.

ŞEHİDİMİZİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan depremde Kaynarpınar köyündeki jandarma karakolunun gözlem kulübesinde meydana gelen hasar sonucu şehit olan güvenlik korucusunun Cengiz Pullu (45) olduğu belirlendi.

4 çocuk babası Pullu'nun cenazesi otopsi için Karlıova Devlet Hastanesine götürüldü.

banner37
 Pullu'nun cenazesi yarın düzenlenecek törenin ardından Kümbet köyünde toprağa verilecek.

AFAD'DAN DA AÇIKLAMA GELDİ

AFAD'dan yapılan açıklamada, Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 5,7 büyüklüğündeki depremin ardından, bir köyde ve mezrada 14 ev ve bir ahırın hasar gördüğü belirtildi.

Bölgede, müdahale ve tarama faaliyetlerinin 85'i AFAD personeli olmak üzere UMKE, 112 Acil, itfaiye, jandarma ekiplerinden toplam 115 personel ve 28 araç ile sürdürüldüğü ifade edilen açıklamada, kent merkezinde herhangi bir yıkım veya yaralanmanın meydana gelmediği, deprem sonrasında ikisi 4 büyüklüğünün üzerinde toplam 33 artçı yaşandığı kaydedildi.

Bingöl Yedisu ilçesinin Elmalı köyünde 5, Dinarbey köyünde 2, Karlıova Kaynarpınar köyünde 1 olmak üzere toplam 8 sivil vatandaşın yaralandığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Karlıova Kaynarpınar Jandarma Karakolu gözlem kulesinde, hasar meydana gelmiştir. Şehit olan 1 güvenlik korucumuz enkaz altından çıkarılmıştır. Kuledeki hasarda, 1 güvenlik korucumuz da yaralanmıştır. Toplam yaralı sayısı 9'dur. Bölgeye ambulans helikopter sevk edilmiştir.

Yedisu ilçesi Yeşilgöl köyünde 2 ev, Erzurum Çat Dorabi mezrasında 9 ahır ve 12 ev hasar görmüştür.  Siirt, Mardin, Batman, Ağrı, Ankara, Bursa ve Malatya illeri teyakkuza geçirilmiştir. Genelkurmay Başkanlığına ait 2 uçak ile Jandarma Genel Komutanlığına ait 2 helikopter teyakkuzda bekletilmektedir. Muş, Adıyaman ve Şanlıurfa illeri taranmış olup herhangi bir olumsuz durumun olmadığı bildirilmiştir."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1