banner2
banner34

Çavuşoğlu: Bu esasen savaş suçudur

Çavuşoğlu: Bu esasen savaş suçudur
banner45

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: "NATO'nun Türkiye'ye vermesi gereken desteği gözden geçirdik. İdlib'de yaşanan olaylarda NATO'dan destek talebinde bulunmuştuk. Burada desteği bizden esirgediklerini gördük."

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: "Afganistan'dan aceleci bir şekilde çekilmenin doğru olmadığını düşünüyoruz."

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "Bugün Irak farklı sorunlarla karşı karşıya, kapasitesinin arttırılması gerekiyor."

banner37
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "Terörle mücadelemizde NATO müttefiklerinden daha somut destek bekliyoruz. Destek veremiyorlarsa da terör örgütlerine destek vermesinler."

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "Akdeniz'de Kıbrıs Türklerinin halklarını koruyacağız."

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "Savunma sanayi ihtiyaçlarını NATO müttefikleri olarak kendi içimizde halletmemiz gerekiyor. Türkiye'nin elzem ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor. Sadece hava savunma sistemiyle ilgili değil. Müttefiklerin değişik gerekçelerle birbirlerine zorluk çıkarmaması gerekiyor."

- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Ermenistan'ın sivillere saldırması yeni değil. Ermenistan önce çatışma hattında hem askerlere hem sivillere saldırdı. Son günlerde sıkışan Ermenistan Bakü'ye yakın yerlere de füze yollamaya başladı. Bu esasen savaş suçudur. Azerbaycan ise kendi toprakları için mücadele ediyor. Herkesin, her şeyden önce Azerbaycan'a destek vermesi gerekiyor."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1