banner2
banner34

Çavuşoğlu'ndan ABD'ye kara harekatı mesajı: Gölge etmesinler yeter

Çavuşoğlu'ndan ABD'ye kara harekatı mesajı: Gölge etmesinler yeter
banner45

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bükreş'teki NATO toplantısının ardından kameralar karşısına geçerek önemli açıklamalarda bulundu. Finlandiya ve İsveç ile NATO üyeliği konusunda toplantılar devam ederken teröristlerin iadesi için somut adımlar görmediklerini belirten Çavuşoğlu, "Yeni hükümetin terörle mücadelede daha samimi olduğunu görüyoruz" dedi.

Taksim'deki hain saldırıdan bir hafta sonra Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki PKK inlerine düzenlenen hava harekatından sonra kara harekatı için hazırlık yapan Türk Silahlı Kuvvetleri'ni engellemeye çalışan ABD'ye tepki gösteren Çavuşoğlu, "Havadan vurun karadan girmeyin diyerek Türkiye'yi engellemeye yönelik girişimleri var" dedi.

Çavuşoğlu'nun konuşmasından satır başları:

banner37
Suçluların iadesi, terör varlıklarının sonlandırılması noktasında somut adımlar görmediğimizi söyledik. Olumlu adımlar var ama somut adım görmek istiyoruz. Yeni hükümetin terörle mücadelede daha samimi olduğunu görüyoruz

RUSYA UKRAYNA SAVAŞI

Diplomasi kanallarını Açık tutulması için çabalıyoruz. Türkiye olarak çabalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.

ABD'NİN 'KARA HAREKATI' AÇIKLAMASI

Gölge etmesinler yeter diyoruz. Destekleri sonlandırmaları gerektiğiniz söylüyoruz. Havadan vurun karadan girmeyin diyerek Türkiye'yi engellemeye yönelik girişimleri var. Gerekli cevabı verdik müttefillerden destek bekliyoruz. Teröristleri savunu mağdur göstermeyecek açıklamalar bekliyoruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1