banner2
banner34

Cuma namazına gitti diye işten atıldı!

Cuma namazına gitti diye işten atıldı!
banner45

Konya'da 40 yaşındaki Mehmet Yetkin’in iş sözleşmesi Cuma namazına gittiği gerekçesiyle şirketi tarafından feshedildi. Haksız yere işinden olduğunu iddia eden Yetkin, şirketi mahkemeye verdi. Mahkemeden 'din ve inanç özgürlüğü Anayasal haktır' kararı çıktı, Yetkin’in işe iade edilmesine hükmedildi. Çıkan karardan mutlu olduğunu ve hakkını Türk adaletinde aradığını belirten Yekin, “Benim gibi birçok kişi mağdur ediliyor. Umarım bu karar emsal olur" dedi.

CUMA’YA GİTTİĞİ İÇİN İŞTEN KOVULDU

Sabah’ın haberine göre; 2020'nın Aralık ayında bir akaryakıt istasyonunda servis destek personeli olarak işe başlayan Mehmet Yetkin, işe başladıktan 5 ay sonra Cuma namazı için iş yerinin yakınındaki camiye gitti. İş yeri tesis müdürü tarafından iş yerini izinsiz terk ettiği gerekçesiyle hakkında tutanak tutulan Yetkin’in iş sözleşmesi şirketin gönderdiği ihbarname sonucunda 2021 yılının Temmuz ayında feshedildi.

banner37
'DİN VE İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ ANAYASAL BİR HAK'

Firma hakkında suç duyurunda bulunan Mehmet Yetkin, şirketi mahkemeye verdi. İşçinin kişiliğini gözetme borcu, işverenin başta Anayasadan doğan bir yükümlülüğü olduğunu belirten Konya 1. İş Mahkemesi, “Anayasanın, herkesin, kişiliğine bağlı, dokunulamaz, devredilmez, vazgeçilmez hak ve özgürlüklere sahip olduğunu öngören 12., herkesin maddi ve manevi varlığını koruma ve geliştirme hakkına sahip bulunduğunu düzenleyen 17., herkesin kişi özgürlüğüne ve güvenliğine sahip olduğunu bildiren 19., özel yaşamın gizliliğini öngören 20., vicdan, din, inanç, düşünce ve kanaat özgürlüğünü hükme bağlayan 24 ve 25.maddeleri kişilik haklarını güvence altına alan ilke ve kurallardır" açıklamasıyla Mehmet Yetkin'i haklı bularak işe iadesi konusunda hüküm verdi.

'EMSAL BİR KARAR OLSUN'

“Bir ansan camiye gitti diye işinden kovulur mu? diyerek yaşananlara hayret eden Mehmet Yetkin, duygularını anlattı. Mahkemenin verdiği karardan çok mutlu olduğunu söyleyen Yetkin, Namaz, benim hem borcum hem de anayasal hakkım. Bunu elimden almaya çalıştılar. İnşallah emsal bir karar olur” dedi.

Öte yandan dava dosyası, karşı tarafından itirazı üzerine Bölge Adliye Mahkemesine gönderildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1