banner2
banner34

Diyarbakır’da zırhlı ambulans dönemi

Sağlık Bakanlığı tarafından Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü’ne 1’i zırhlı 11 ambulans gönderildi. 6 tonluk zırhlı ambulans ile sergilenen 11 ambulans, düzenlenen törenin ardından hizmete girdi.

Diyarbakır’da zırhlı ambulans dönemi
banner45
banner46

banner37
Sağlık Bakanlığı, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde çıkan çatışmalar nedeniyle hasta ve yaralı alımlarının zora girmesi sebebiyle Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü hizmetine 1’i zırhlı 11 ambulans gönderdi. Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen ambulanslar Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde basın mensuplarına tanıtıldı. Bütün kapılarında zırh bulunan ambulansın, camlarının da kurşun geçirmez olduğu ve yaklaşık 400 bin liraya mal olduğu öğrenildi.
Gönderilen 1’i zırhlı 11 ambulans ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Sait Avar, Sağlık Bakanlığı’nın 1’i zırhlı olmak üzere 11 ambulansı Diyarbakır’a gönderdiğini söyledi. Dr. Avar, "Zırhlı ambulansımız özellikle sur ilçesindeki silahlı çatışmadan dolayı böyle bir karar aldı ve bir zırhlı aracı ilimize gönderdi. Zırhlı ambulans yaklaşık 5,5 ton ağırlığında ve her tarafı, camları dahi olmak üzere zırhla kaplanmış durumda. Bununla biz çatışma bölgesinde vaka alma hızımızı arttırmış olacağız. Bu zırhlı ambulans çatışmanın olduğu bölgede hastaları veya medikal tedavi görmesi gereken insanlarımızı alacak ve başka bir ambulansa nakledip, oradan da yerinde müdahale edip veya hastaneye gönderilecek. Bunlar sadece çatışma alanı içerisinde" dedi.

 
 

 

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2016, 13:04
YORUM EKLE
banner50
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1