banner2
banner34

Düzce'de 5.9 büyüklüğünde deprem

Düzce'de 5.9 büyüklüğünde deprem
banner45
banner46

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı İstanbul ve Ankara'da da hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Düzce'nin Gölyaka ilçesinde 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Saat 04.08'de yaşanan sarsıntı, 6,81 kilometre derinde kaydedildi.

Geniş bir alanda hissedildi

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğünde deprem İstanbul, Bolu, Sakarya, Ankara, Kocaeli, Kütahya, Bilecik, Bursa, ve İzmir'e kadar geniş bir alanda hissedildi. 

Bölgede, depremin ardından en büyüğü 4,2 olmak üzere onlarca artçı sarsıntı yaşandı. Artçı sarsıntılar sürüyor.

banner37
Öte yandan, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) bölgede kontrol amaçlı enerji kesintileri uygulandığını. Vatandaşların paniğe kapılmaması yönünde uyarıda bulundu.

Ankara ve İstanbul'dan Kızılay ekipleri bölgeye hareket etti

Türk Kızılay'dan yapılan açıklamada, "Düzce'de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından geceyi evlerinde geçirmek istemeyen Düzceli vatandaşlarımıza destek sağlamak üzere Düzce, Ankara ve İstanbul'dan ekiplerimiz harekete geçmiştir." denildi.

TBMM Başkanı Şentop'tan "geçmiş olsun" mesajı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Düzce'de meydana gelen depremden etkilenenlere geçmiş olsun dileklerini iletti.

Sosyal medya hesabından Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depreme ilişkin paylaşımda bulunan Şentop şunları kaydetti:

"Düzce'de meydana gelen depremi İstanbul ve Ankara gibi çevre illerde de hissettik. Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Cenabıhak ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza buyursun."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1