banner2
banner34

Düzce'den acı haber geldi: Bir kişi hayatını kaybetti

Düzce'den acı haber geldi: Bir kişi hayatını kaybetti
banner45

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığından alınan bilgiye göre, 04.08'de merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bu depremin ardından ise Çilimli ilçesinde 4,7 büyüklüğünde bir artçı  sarsıntı gerçekleşti.

Çilimli ilçesi Pırpır köyünde yaşayan 47 yaşındaki Hikmet Çelebi,  deprem  esnasında evden çıkmaya çalıştı. Dairenin çıkışında dengesini kaybeden Çelebi, düşme sonucu kafasını merdivene çarptı.

Yakınlarının ihbarı üzerine bölgeye gelen 112 Acil Sağlık ekipleri, yaralıyı Düzce Atatürk Devlet Hastanesine kaldırdı.

Beyin kanaması geçirdiği belirlenen Çelebi, burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

banner37
50 KİŞİ YARALANDI

Depremin ardından yaşanan artçı sayısı 116 olarak güncellendi. AFAD'dan Düzce Valiliği hesabına ilk etapta 500 bin lira acil yardım ödeneği gönderildi. AFAD depremde Düzce’de 37, Zonguldak’ta 6, Bursa’da 4, İstanbul, Sakarya ve Bolu’da 1 kişi olmak üzere toplam 50 kişi yaralandığını açıkladı.

37 HASAR TESPİT EKİBİ BÖLGEDE

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Twitter hesabından depreme ilişkin açıklama yaparken, "Çevre illerden tüm ekiplerimizi bölgeye sevk ettik. 37 hasar tespit ekibimiz,1 mobil laboratuvar aracı,5 koordinasyon ve izleme aracımızla Düzce’de sahadayız. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Hızla hasar tespitleri tamamlayıp adımlarımızı atacağız." ifadelerini kullandı.

AFAD: ELEKTRİK KESİNTİSİ YAPILIYOR

AFAD, Düzce'de bazı bölgelerde kontrol amaçlı olarak elektrik kesintisi yapıldığını duyurdu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1