banner2
banner34

Erdoğan'dan sert Rusya açıklaması! 'Adım adım...'

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. İdlib konusunda konuşan Erdoğan, "Rusya ile bir mutabakat imzalamıştık. Bu mutabakat Esed rejimi ve Rusya ile adım adım delinmekte, bozulmakta ve ihlal edilmektedir. Halen 3,6 milyon Suriyeliyi barındıran ülkemizin yeni bir göç dalgasına tahammülü yoktur." dedi.

Erdoğan'dan sert Rusya açıklaması! 'Adım adım...'
banner45

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde; 

Son dönemde önemli gelişmelerin yaşandığı gelişmelerin ikisi de Libya ve İdlib. Suriye rejimi İdlib'de saldırılarını artırmıştır. Rusya ile bir mutabakat imzalamıştık. Bu mutabakat Esed rejimi ve Rusya ile adım adım delinmekte, bozulmakta ve ihlal edilmektedir. Halen 3,6 milyon Suriyeliyi barındıran ülkemizin yeni bir göç dalgasına tahammülü yoktur.

banner37
Yeni tehdtilerin sınırlarımıza dayanmasına seyirci kalamayız. Bu bakımdan Suriye'nin ne diğer bölgelerindeki, ne İdlib'deki duruma seyirci kalamayız. Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekatlarımız sahadaki durumu fiilen kontrol altına alma irademizin en somut örnekleridir. Adana Mutabakatı'nı git öğren. Teröristleri sonuna kadar kovalarız. Bunları sonuna kadar kovalayacağız. Bizim topraklarımıza tehdit oluşturan kim varsa gereğini yapacağız.

Bize verilen sözlerin yerine getirilmediği Barış Pınarı'nda yol ayrımına doğru gidiyoruz. Adı ne olursa olsun, terör örgütünün Suriye'nin herhangi bir yerinde fitne ve ihanet çukuru açmasına izin vermeyeceğiz. Gerekirse, teröristlerin bulunduğu her yere giderek bu oyunu bozacağız. Suriye'deki krizin tek çözüm siyasi sürecin hayata geçirilmesidir. Türkiye olarak, Suriye'nin tüm halkıyla istikrar ve güvenliğini istiyoruz. Bunun için askeri güç kullanmaktan da çekinmeyeceğiz. 

LİBYA AÇIKLAMASI

Hafter gibi ücretli bir lejyone ile değil, BM Güvenlik Konseyi'nin tanıdığı Sarrac ile yürütüyoruz. Birçok ülke, ücretli Abu Dabi'nin memuruyla yürütüyor. Biz şu anda Sarrac'ın yanında BM Güvenlik Konseyi'nin tanıdığı bir liderle anlaşmamızı yaptık ve oradayız. 500 yıllık ortak geçmişimizin getirdiği sorumluluktan kaçmayacağız.

Bir darbecinin yanında yer alanlar demokrasiye ihanet etmişlerdir. Sarrac'ın yapıcı bir rol oynamasına rağmen darbeci general Moskova'dan kaçmış, Berlin'de otel odasında saklanmıştır. Niyetinin anlaşmak olmadığını ortaya koymuştur. Libya konusunda hiç kimsenin eli kanlı savaş baronlarının Türkiye'ye söz söyleme hakkı yoktur. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1