banner2
banner34

Erdoğan deprem kararlarını açıkladı: OHAL ilan edildi

Erdoğan deprem kararlarını açıkladı: OHAL ilan edildi
banner45

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kahramanmaraş merkezli deprem ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, deprem bölgelerinde OHAL kararı alındığını duyurdu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Devletimiz tüm kurumları, kuruluşları, personeli, aracı, gereci, imkânlarıyla depremin ilk anından itibaren seferberlik ruhuyla felaket bölgelerinde çalışmaya başlamıştır. Şartların zorluğuna bakmadan devletimizin tüm imkânlarını kullanarak vatandaşlarımızın ve gönüllülerin de desteğiyle arama-kurtarma çalışmalarını hızla sürdürüyoruz.

Halihazırda 53 bin 317 arama-kurtarma görevlimiz ile destek personelimiz enkaz bölgesinde çalışıyor, yurt içinden ve yurt dışından gelen ilave ekiplerle bu sayı her geçen saat artıyor. Şu ana kadar 54 bin çadır, 102 bin yatak ve diğer ihtiyaç malzemeleri afetzedelere ulaştırılmak üzere bölgeye gönderildi.

100 MİLYAR TL'LİK YARDIM

banner37
Acil yardım ve destek faaliyetleri için ilk etapta hemen 100 milyar liralık bir kaynağı kurumlarımızın emrine tahsis ettik.

Bölgeye bine yakın ambulans, 241 UMKE timi ve 2 ambulans uçakta görevli toplamda 5 bin sağlık personeli aktarılmıştır. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; kara unsurlarındaki binlerce personelinin yanı sıra 10 gemisi, 54 yüksek kapasiteli kargo uçağı dâhil tüm imkanlarıyla arama-kurtarma, tahliye ve yardım malzemelerinin nakli çalışmalarında yer almaktadır.

Arama kurtarma çalışmalarında mesafe kat edildikçe ölü ve yaralı sayımız artıyor. Şu anda 3 bin 549 vefatımız, 22 bin 168 yaralımız var. En büyük tesellimiz, şu ana kadar 8 binin üzerinde vatandaşımızın enkazdan sağ olarak kurtarılmasıdır. Afet bölgesinde 20 Şubat'a kadar okullar tatil. Deprem yaralarının sarılmasına yardım etmek isteyen vatandaşlarımızı ve iş dünyamızı AFAD hesaplarına bağışta bulunmaya davet ediyorum.

OHAL KARARI

10 ili genel hayata etkili afet bölgesi ilan ediyoruz. 3 ay süreyle OHAL kararı aldık.

Yalan haber, çarpıtmalarla insanımızı birbirine düşürmeye niyetlenenleri takip ediyoruz. Gün tartışma günü değil günü geldiğinde tuttuğumuz defteri açacağız."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1