banner2
banner34

Erdoğan: Hayalim gerçekleşiyor

İstanbul Ümraniye’de hastane açılışında konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan...

Erdoğan: Hayalim gerçekleşiyor
banner45

İstanbul Ümraniye’de hastane açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şimdi hayalim gerçekleşiyor. Şehir hastaneleri bir bir hayata geçiyor” dedi.

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

2002'ye kadar parası ve sigortası olmayanlar için sağlığa erişim adeta bir hayaldi. Şu anda ana muhalefetin başında olan zatın sosyal sigortaların başında olduğu dönemi lütfen bir araştırın. Hastanelerimizin hali neydi onu bir öğrenin. Böyle bayanlara hakaret etmekle prim yapmıyor siyaset, hizmetle yapıyor. Acil servislerde insanların nasıl can çekiştiğini o dönemde çok iyi biliriz. Vatandaşın, doktorun verdiği ilacı alamadığı dönemi çok iyi biliriz.     

Türkiye o günlerden bu günlere geldi. Son 13 yılda ambulans sayımızı 617'den 5 bin 855'e çıkardık. Ayrıca uçağından helikopterine... Bizim uçak ambulansımız yoktu, helikopter ambulansımız yoktu, şimdi bunlar var. Bitmedi. Böyle karda kışta dağlara tırmanacaksın nerede? Şimdi karda çıkabilmek için paletli ambulanslarımız var. Teröre, terör bölgelerine yönelik zırhlı ambulanslarımız var. Her durum ve her ihtiyaç için ambulanslarımız mevcut.

"ŞİMDİ HAYALİM GERÇEKLEŞİYOR"

Şimdi hayalim gerçekleşiyor. Şehir hastaneleri bir bir hayata geçiyor. Bu hastanelere girdiğiniz zaman hastanede yok yok, bütün her şey orada yapılıp oradan çıkacaksınız. Her şehrin bir merkezinde şehir hastanesi olacak. Eskiden Çekmeköy bölgesinde devasa uçak pistinin olduğu yere şehir hastanesi kuruyoruz. İkitelli’de başladı, inşası devam ediyor. Ne aldatan olacağız, ne aldanan olacağız. Bunları yapacağız. İhale sürecinde olan 14 şehir hastanesini 2018’de tamamlayacağız.  

"ZATEN BUNLARDA İMAM ÇOKTUR"

banner37
Devlet içinde devlet olmaz. Neymiş o ya paralel devlet. Nereden çıktı bu ya. Sene 99, kaç Pensilvanya'ya git, orada bazı tohumlar at. Kendini gizle Pensilvanya'dan evet, 'Acaba Türkiye Cumhuriyeti Devletini nasıl ele geçiririz? Niye kaçtın, ne işin var orada? Gel o zaman, Türkiye'ye gel, niye gelmiyorsun? Suçsuzsan buraya gel, niye gelmiyorsun? Birileri koruma altına mı aldı seni? Ne işin var orada gel.

Zaten bunlarda imam çoktur. Hepsi de kaçıp gidiyor. Bir kısmı zaten cezaevinde bir kısmı değişik ülkelerde.

Ne demiştik, inlerine gireceğiz. Girdik, giriyoruz, girmeye devam edeceğiz ve tek devlet. Bizim devletimiz Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Başka bir devlet tanımıyoruz. Legal görünüm altında illegal terör örgütlerine, illegal terör yapılanmalarına bu ülkede müsaade edilmez, edilmeyecektir.

"BU VATANIN ÜZERİNDE KİMSE OPERASYON DÜŞÜNMESİN"

Hem terörle mücadele edeceğiz hem bölgemizdeki krizler karşısındaki insani duruşumuzu muhafaza edeceğiz hem de 2023 hedeflerimize ulaşacağız. Bunların hiçbiri diğerinin alternatifi değildir. Türkiye bunların her birini ayrı ayrı yürütecek güce, dirayete, kararlılığa sahiptir yeter ki birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlü tutalım.

Bu vatanın üzerinde kimse operasyon düşünmesin. Düşünen bedelini işte şu anda ödediği gibi öder, ödemeye de devam edecektir."       

"SAĞLIK ÇALIŞANLARINA SALDIRILAR KABUL EDİLEMEZ"

Sizlere de yanlış yapıldığını duyuyorum sağlık çalışanlarına sözlü ve fiili saldırılar asla kabul edilemez. Bu tür yanlış yollara sapanları uyarmak istiyorum. Sağlık çalışanlarımız özellikle terörle mücadelenin yoğun sürdüğü yerlerde gerçekten çok büyük başarı hikayeleri yazıyorlar. 

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2016, 13:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1