banner2
banner34

FETÖ operasyonunda sarı yelekler ele geçirildi

Bursa'da FETÖ'nün hücre evlerine yapılan operasyonda 22 şüpheli gözaltına alındı, bir evde 19 sarı, 9 kırmızı yelek ile sahte kimlikler ele geçirildi.

FETÖ operasyonunda sarı yelekler ele geçirildi
banner45

Bursa'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hücre  evlerine yapılan operasyonda 22 şüpheli gözaltına alındı, bir evde 19 sarı, 9 kırmızı yelek ile sahte kimlikler ele geçirildi. 

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele  Şubesi ekipleri, FETÖ'nün "gaybubet evi" olarak adlandırılan 28 hücre evine  operasyon düzenledi.

Operasyonda, Edirne'den ihraç edilen firari bir savcı, örgütün emniyet  ve asker imamları ile bölge sorumlularının da aralarında bulunduğu, Bursa ve bazı  illerde yürütülen soruşturmalarda aranan 22 kişi gözaltına alındı.

banner37
Şüphelilerin, operasyon sırasında cep telefonu, hafıza kartı ve flaş  bellekleri pencereden attıkları ileri sürüldü.

Adreslerden birinde yapılan aramalarda Avrupa'da yapılan sokak  eylemlerinde kullanılanlara benzer 19 sarı ve 9 kırmızı yelek ele geçirildi. Bu  yeleklerin yeni alınmış olduğu belirlendi.

Evlerde ayrıca tencere ve kağıt mendil poşetlerinin içine gizlenmiş 90  bin lira, 8 bin 825 dolar ve bin 250 avro para ile sahte kimlikler ele geçirildi.

Hücre evlerinde, örgüt elebaşı Fetullah Gülen'e ait çok sayıda kitap  ve gözaltına alındıklarında yapılacaklarını içeren talimatlar da ortaya çıktı.

Soruşturma sürdürülüyor.

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2018, 07:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1