banner2
banner34

Fırat’ın doğusuna harekat başladı

Türkiye, Suriye'de Fırat'ın doğusuna yönelik harekata resmen başladı.

Fırat’ın doğusuna harekat başladı
banner45

Türkiye, Suriye’de Fırat’ın doğusuna yönelik harekata resmen başladı.

Haberi Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kişisel sosyal medya hesabından duyurdu.

Açıklama şöyle:

“Türk Silahlı Kuvvetleri’miz Suriye Milli Ordusu’yla birlikte Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG ve Deaş terör örgütlerine karşı #BarışPınarıHarekatı’nı başlatmıştır. Amacımız güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmektir.”

Erdoğan’ın Twitter’dan yaptığı açıklama öncesi Suriye’nin Resulayn kentindeki YPG mevzilerinden patlama sesleri duyuldu. Ardından bölgeden dumanlar yükselmeye başladı. Bölgenin TSK’ya ait obüs ve F-16’lar tarafından vurulduğu tahmin ediliyor.

Türk askerinin karadan giriş yapıp yapmadığına yönelik henüz bir bilgi yok.

Recep Tayyip Erdoğan@RTErdogan

Türk Silahlı Kuvvetleri'miz Suriye Milli Ordusu'yla birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve Deaş terör örgütlerine karşı 'nı başlatmıştır.

Amacımız güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmektir.

banner37
20,5 B

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

10,8 B kişi bunun hakkında konuşuyor

Sınır bölgesine sevkiyatlar sürerken, özellikle Akçakale ve Ceylanpınar odaklı büyük miktarda yığınak yapılıyor. Bölgeye komando tugaylarından beş bin kişilik birlik gönderildi.

Bölgede Denizli, Tunceli, Sarıkamış, Sakarya, Siirt, Bolu ve Kayseri komando tugaylarından birlikler var. Zırhlı birliklerden de takviyeler yapılıyor.

Olası harekatın iki aşamalı olması ve Resul Ayn ile Tel Abyad’ın kontrol altına alınması hedefleniyor. Bu anlamda Akçakale ve Ceylanpınar’ın harekatın iki ana merkezi olması bekleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1