banner2
banner34

Hakareti retweetlerken bir daha düşünün! 2 yıla kadar hapis cezası var

Hakareti retweetlerken bir daha düşünün! 2 yıla kadar hapis cezası var
banner45
banner46

Dünya artık tepkisini de sevincini de sosyal medyadan gösteriyor. Türk halkı da birçok konuda sosyal medyada bir araya gelerek güncel konularla ilgili fikirlerini beyan ediyor. Sevinçlerin yanında en çok tepki gösterilen olayların kadın cinayetleri geliyor. Toplumda infiale yol açan kadın cinayetleri ve şüpheli ölümlerle ilgili hakaret içeren sosyal medya paylaşımı yapmak ve bu paylaşımları retweet yapmak ‘yaymak ve desteklemek’ olarak değerlendirilerek suç sayıldı.

Özellikle aydınlatılamamış şüpheli kadın ölümlerinde baş şüpheliler daha iddianamesi dahi hazırlanmadan sosyal medyada adeta yargılanıyor. Tabii bu arada çok sayıda hakaret de geliyor. Son örnekleri Batman’da bir kadına cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen Musa Orhan adlı eski uzman çavuş ve Ümitcan Uygun olaylarında yaşandı.

banner37
MUSA ORHAN VE ÜMİTCAN UYGUN ÖRNEĞİ

Musa Orhan, aralarında oyuncu Ezgi Mola’nın da bulunduğu hakaret içerikli paylaşım yazanlar hakkında suç duyurusunda bulundu. Aleyna Çakır ve Esra Hankulu'nun şüpheli ölümleri nedeniyle hakkında soruşturma yürütülen Ümitcan Uygun da Deniz Akkaya, Fatih Ürek ve Hadise gibi isimler hakkında yaptıkları paylaşımlardan hakaret şikayetinde bulundu.

HAKARETİ PAYLAŞMAK DA SUÇ

Ancak ünlülerin hakaret paylaşımlarını paylaşan ve retweet edenler de aynı suçlamayla karşı karşıya. Çünkü Yargıtay 18'inci Dairesi’nin önceki yıllarda aldığı emsal bir karara göre hakareti paylaşan da aynı suçu işlemiş oluyor. Daire, o kararda 2 yıla kadar hapis cezası öngörülen hakaret suçunun zincirleme olarak işlendiğine hükmetmişti

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1