banner2
banner34

HDP'li 4 belediyeye daha kayyum atandı

Dün gözaltına alınan HDP'nin Şanlıurfa'nın Suruç ile Mardin'in Savur, Derik ve Mazıdağı ilçelerinin belediye başkanları görevden alındı. Başkanların yerine kaymakamlar kayyum olarak atandı. Son atamalarla birlikte HDP'nin kayyum atanan belediye sayısı 24'e yükseldi.

HDP'li 4 belediyeye daha kayyum atandı
banner45

Suruç Belediye Başkanı Hatice Çevik, Savur Belediye Başkanı Gülistan Öncü, Derik Belediye Başkanı Mülkiye Esmez ve Mazıdağı Belediye Başkanı Nalan Özaydın halen gözaltında tutuluyor.

Belediye başkanlarının yerine görevlendirilen isimler ise Suruç Kaymakamı Kenan Aktaş, Savur Kaymakamı Bayram Türker, Derik Kaymakamı Hakan Kafkas Derik ve Mazıdağı Kaymakamı Muhsin Duran Kalkan.

banner37
Image captionSuruç Belediye Başkanı Hatice Çevik, Ankara Gar Meydanı'nda 10 Ekim 2015'de düzenlenen saldırıda kızı Başak Sidar Çevik'i, kaybetmişti

'Eşim sadece Suruç halkına hizmet için çalıştı'

BBC Türkçe'ye konuşan Hatice Çevik'in eşi İzzet Çevik, Suruç Belediye Başkanının "terör propagandası yapmak" gerekçesiyle gözaltına alındığını söyledi.

İzettin Çevik, "Eşim şu an gözaltında. Avukatlar görüşüyor. Durumu ve morali iyi. Görevi başında sadece Suruç halkına hizmet etmek için çalıştı" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1