banner2
banner34

Heyecanlandıran gelişme: İlk parça üretildi

Heyecanlandıran gelişme: İlk parça üretildi
banner45
banner46

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii TUSAŞ tarafından yürütülen Milli Muharip Uçağı geliştirme projesinde ilk somut ürün ortaya konuldu. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil yerli uçakta kullanılacak metal bir aksamın fotoğrafını paylaştı.

SAVAŞ UÇAĞI'NIN İLK PARÇASI ÜRETİLDİ

TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, konuyla ilgili sosyal medya hesabı Twitter üzerinden bir açıklama yaptı. Kotil, “milli muharip uçağımızın ilk parça üretimini gerçekleştirdik.” notunu düşerek üretilen parçanın fotoğrafını paylaştı.

banner37
Milli Muharip Uçak ile ilgili önemli gelişmeyi duyuran Kotil, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: Ülkemizin beka projesi için attığımız her adım bizim için çok anlamlı, çok kıymetli. Heyecanla, gayretle çalışarak aynı yolda yürüdüğümüz tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

İLK UÇUŞ 2025'TE

Savunma sanayinde Türkiye’nin dışa bağımlılığını azaltmak amacıyla attığı adımlarla gelişime gösterirken TUSAŞ tarafından üretilen Milli Muharip Uçağın 2023’te hangardan çıkması hedefleniyor. 2025’te ise ilk uçuşunu gerçekleştirecek. Sonraki yıllardaysa kademeli olarak hava kuvvetlerindeki F-16'ların yerini alması amaçlanıyor.

Projeye göre yerli savaş uçağı tamamlandığında düşük görünürlük, dâhilî silah yuvası, yüksek manevra kabiliyeti, artırılmış durumsal farkındalık ve sensör füzyonu özelliklerine sahip olacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1