banner2
banner34

İstiklal Caddesi'nde patlama: 6 ölü, 53 yaralı

İstiklal Caddesi'nde patlama: 6 ölü, 53 yaralı
banner45

İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edilirken bölgede güvenlik çemberi oluşturuldu. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 6 kişinin hayatını kaybettiğini 53 kişinin de yaralandığını aktardı. Ayrıca Erdoğan, "Burada bir terör kokusu var. Şu an bir kadının bu işte rol oynadığı konusunda ilk tespitler var" ifadelerini de kullandı.

İstiklal Caddesi'nde büyük bir patlama meydana geldi. Saat 16:20 sıralarında meydana gelen patlama sonrası bölgede büyük bir panik yaşandı. Patlamadan sonra bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

ÇOK SAYIDA YARALI 

Polis kontrol noktasına yakın bir bölgede gerçekleştiği belirtilen patlamada, İlk belirlemelere göre çok sayıda kişinin yaralandığı öğrenildi. Patlamanın nedenine dair de henüz yetkililerden bir açıklama gelmedi.

BÖLGEDE GÜVENLİK ÇEMBERİ OLUŞTURULDU

Bölgeye çok sayıda polis, sağlık ve itfaiy ekibi sevk edildi. Emniyet güçleri bölgede güvenlik çemberi oluşturdu. Vatandaşlar bölgeye yaklaştırılmıyor... Cadde tamamen trafiğe kapatılırken polis helikopteri de alanda alçak uçuş gerçekleştiriyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstiklal Caddesi’deki patlama ile ilgili Emniyet ve Sağlık ekiplerimize yardımcı olunması, korku ve paniğe yol açabilecek paylaşımlardan uzak durulması zaruridir. İlgili tüm ekipler bölgede, sağlıklı bilgilendirme yapacağız." açıklamasında bulundu.

VALİ YERLİKAYA'DAN DUYURU

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, konuyla ilgili açıklama yaparak, "Olay yerine emniyet, sağlık, itfaiye ve AFAD ekiplerimiz sevk edilmiştir. Can kaybı ve yaralılarımız bulunmaktadır" sözlerini kullandı.

6 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

banner37
İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 6 kişi hayatını kaybetti, 53 kişi de yaralandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: TERÖR KOKUSU VAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan Endonezya'ya hareketi öncesinde açıklamalarda bulundu. İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamayla ilgili konuşan Erdoğan "Failler hak ettikleri şekilde cezalandırılacaktır." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan patlamada 6 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 53 kişinin de yaralandığını aktardı. Patlamaya ilişkin soruşturmanın sürdüğüne vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Burada bir terör kokusu var. Şu an bir kadının bu işte rol oynadığı konusunda ilk tespitler var." ifadelerini kullandı.

OLUMSUZ PAYLAŞIMLARA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca İstiklal Caddesi'ndeki patlamaya ilişkin sosyal medya hesaplarından yapılan olumsuz paylaşımlara yönelik soruşturma başlatıldı.

BAKAN SOYLU İSTANBUL'A GİDİYOR

Taksim'deki hain saldırı sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İstanbul'a doğru yola çıktığı öğrenildi

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "Bugün İstiklal caddesinde meydanında gelen patlama nedeniyle İstanbul cumhuriyet başsavcılığımız tarafından soruşturma başlatılmış olup 5 cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Ayrıca İstanbul sulh ceza Hakimliği tarafından patlama olayı ile ilgili görsel ve işitsel tüm haber ve sosyal paylaşım sitelerine yönelik yayın yasağı kararı verilmiştir" denildi.

SOSYAL MEDYAYA BANT DARALTMASI

Taksim’de meydana gelen patlama sonrası ortaya çıkan basın etiğine aykırı görüntüler ve terör içerikleri için ilgili birimlerin talebi üzerine BTK tarafından ülke geneli sosyal medya platformları için bant daraltma uygulaması yapıldı.

"KAN İHTİYACI YOK"

Kızılay Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Patlama sonrası bölgedeki hastanelere kan sevkiyatı yapıldığı belirtilen açıklamada, "Şu an acil kan ihtiyacı bulunmamaktadır" denildi.

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2022, 18:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1