banner2
banner34

Kaçak kat indi serbest kaldı

Kaçak kat indi serbest kaldı
banner45

Türkiye Kahramanmaraş merkezli depremlerin yol açtığı ağır yıkımın yaralarını sarmak için seferber durumda. Binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği deprem bölgesinde temel ihtiyaçların giderilmesi için yardımlar bölgeye sevk edilmeye devam ediliyor. Deprem uzmanları yaşanan felaket sonrasında bölge bölge uyarılarını sıralarken ‘İstanbul depreme ne kadar hazırlıklı’ sorusu vatandaşları oldukça tedirgin ediyor.

ZEMİN KATTA KAÇAK KAT İNDİ

banner37
Sosyal medyada çekilen görüntü bir anda gündeme oturdu. İstanbul Kağıthane’de 5 katlı bir binanın zemin katına aylar önce gizlice giren bir şahıs burada kazı yapmaya başladı. Zeminden 3 ayrı yerde kazı yapan şahıs çıkan molozları kamyonetlerle alandan taşıdı. Çalışmalarını gizlice sürdüren ve soranlara da tadilat yaptığını söyleyen şahıs, önceki gün öğle saatlerinde çalışmalara devam ettiği esnada zemin kata rahatça ulaşabilmek için binanın arka tarafının duvarını kırdı.

1.5 METRE AŞAĞIYA İNDİ

Buradan hafriyat ve toprakları taşıyacağı esnada vatandaşlar tarafından fark edilen şahıs ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerini fark edince apar topar kaçtı. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, içeriye girdiklerinde gördükleri manzara karşısında adeta şaşkına döndü. Şahsın içeride zeminden yaklaşık 1.5 metre aşağıya kaçak kat indiği ve alanı tahtalarla güçlendirip beton dökme aşamasına geçtiği görüldü. Vatandaşların da şoke olduğu olay sonrası Kağıthane Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü kaçak kazılan yerleri doldurmak için çalışma başlattı.

SERBEST KALDI

Polis ekipleri tarafından yakalanan ve gözaltına alınan şahıs adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadesinde “Bodrum katı işyeri olarak satın aldım. Aldığım da zemini kazılmış haldeydi, kazıdan ben sorumlu değilim. Aksine burayı temizlemek ve sağlamlaştırmak için çabaladım. Asla kolonlara zarar vermedim. 100 bin lira zararım var” dediği öğrenildi. Savcılık ifadenin ardından Bayram K.’yi serbest bıraktı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1