banner2
banner34

Kendi haline terk edilmiş Mudurnu Şato Villaları

Bu gördüğünüz şatolar bir film setine ya da Avrupa’da bir şehre ait değil. Şaşırtıcı ama Türkiye, Mudurnu'da bulunuyor. Proje sonrası Arap müşteriler taksitleri zamanında ödemiyor, ekonomik planlamada yaşanan zorluklar da eklenince proje sahibi Sarot Termal Group maddi bir çıkmazın içine giriyor, iflas kararı veriliyor.

Kendi haline terk edilmiş Mudurnu Şato Villaları
banner45

Tarihi doku tamamen talan edilip, hayalet şehre dönüştürülmüş...Gerçek bir Türkiye çıkmazı daha.

Bu gördüğünüz şatolar bir film setine ya da yurt dışında bir şehre ait değil. Şaşırtıcı ama Bolu, Mudurnu'da bulunuyorlar.

Gelelim 750 dönüm arazinin üstüne yapılan masal gibi gözüken Burj Al Babas'ın hazin hikayesine...

Burj Al Babas projesi için 2011 yılında başlanıyor çalışmalara. Mudurnu'nun 3 kilometre uzağında bir bölge seçiliyor.

732 villa, AVM, otel ve 2 kongre merkezinin yer aldığı Burj Al Babas projesi için arsa toplanmaya başlıyor.

Değerinin çok üstünde satın alınıyor arsalar. Örneğin 120 bin lira değerinde arsa 660 bin liraya satın alınıyor.

banner37
Hatta bir esnaf şöyle anlatıyor:

'Şu anda villaların yapıldığı bölgede 11 dönüm arazim, üzerinde de kümesimiz vardı. Şirket bize başka bir bölgeden arazi takası teklif etti. Reddettik. Daha sonra arazimi satın almak istediler. Değeri 120 bin lira civarındaydı. Önce 200 bin lira verdiler. Yine kabul etmeyince pazarlık sürdü. Sonunda 660 bin liraya sattım.'

Bu arada halk projeden oldukça rahatsız. Villaların ilçenin mimari dokusuna yakışmadığını ve projenin Mudurnu'yla alakası olmadığını söylüyorlar.

Cittaslow (Sakin Şehir) unvanı alan ve UNESCO Kültür Mirası listesine aday olan Mudurnu'nun tarihi dokusuna yakışmadığı aşikar. Halka hak vermemek söz konusu bile değil yani...

Öte yandan proje sahibi Burj Al Babas projesi için yabancı mimarlarla birlikte çalıştıklarını, Galata ve Kız Kulesi'nden ilham aldıklarını söylüyor.

Peri masalından fırlamış gibi duran villaların daha inşaatı devam ederken 350'si Katar, Bahreyn, Kuveyt, Dubai ve Suudi Arabistan'daki müşterilere satılıyor.

Hazin son ise şöyle başlıyor: Arap müşteriler taksitleri zamanında ödemiyor, ekonomik planlamada yaşanan zorluklar da eklenince proje sahibi Sarot Termal Group maddi bir çıkmazın içine giriyor, iflas kararı veriliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1