banner2
banner34

KKTC’de Denklik Sorunu Türkiye Gündeminde

KKTC’de Üniversite öğrencilerini ilgilendiren denklik sorunu Twitter Türkiye Gündeminde ilk sırada ye

KKTC’de Denklik Sorunu Türkiye Gündeminde
banner45
banner46

Son günlerde hem KKTC hem de Türkiye gündeminde önemli bir yere sahip olan ve yaklaşık 60 bin öğrenciyi ilgilendiren denklik sorunu, sosyal medya uygulaması Twitter’da Türkiye gündeminde ilk sıraya yerleşti.

Geçtiğimiz gün KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, YÖK ile imzalanan protokol kapsamında denklik sıkıntısının üzerindeki bütün pürüzlerin kalktığı ifade edilirken, Türkiye’de YÖK’den bilgi almaya çalışan öğrencilere böyle bir durumun olmadığı denklik isteminin devam edildiği bildiriliyor.

banner37
Binlerce öğrencinin cevabını beklediği bu konuda sıkıntılar halen giderilememiş gibi gözüküyor.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, bakanlıkla YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç arasında imzalanan protokol kapsamında denklik, yatay geçiş ve e-devlete aktarım hususunda yaşanan belirsizliklerin ortadan kalktığını kaydetti.

Uygulanacak kurallarla ilgili bilgi veren Çavuşoğlu şunları kaydetti:

“KKTC hukukuna göre kurulmuş olan bir üniversitedeki ön lisans veya lisans programına, ÖSYM tarafından her yıl yapılan sınav sonuçlarına göre YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile yerleştirilmiş olan T.C. vatandaşı öğrenciler; üniversiteye kayıt olduğu tarihte Türk vatandaşlığını taşıyor olmaları koşuluyla mezuniyetleri sonrasında denklik işlemlerine tabi tutulmaksızın diplomaları doğrudan tanınacaktır.
T.C. vatandaşı olup lise öğrenimini kesintisiz olarak KKTC’deki örgün eğitim veren bir kurumda tamamlayarak mezun olan ve KKTC hukukuna göre kurulmuş olan üniversitelerin ön lisans ve lisans programlarına Yükseköğretim Kurulu’nun uygun görüşü ve üniversitenin kendi belirlediği kurallar çerçevesinde yerleşmiş olanların diplomaları denklik işlemine tabi tutulmaksızın Türkiye Cumhuriyeti’nde geçerli olacaktır.”

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2019, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1