banner2
banner34

Millet İttifakı'nda şimdi de 'milletvekili' krizi

Millet İttifakı'nda şimdi de 'milletvekili' krizi
banner45

Millet İttifakı, sancılı geçen aday belirleme sürecinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nda karar kıldı. Belirleme sürecinde birçok tartışmanın yaşandığı ittifakta şimdi de 'milletvekili' krizi çıktığı iddia edildi.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, CHP'li kaynakların, DEVA, Demokrat Parti (DP), Saadet Partisi (SP) ve Gelecek'in kendileri ile İYİ Parti'den 10'ar vekil istediği, 4 partinin toplamda 40 kontenjan talep ettiğini söylediği belirtildi. Ancak İYİ Parti'nin bu yükün altına girmek istememesi nedeniyle CHP'nin, 4 ortağa en fazla 5'er milletvekili vermek istediği öğrenildi. Ayrıca partilerin 10'ar vekillerinin Meclis'e girebilecek yerlerden listelere yerleştirilmesini de şart koştuğu ileri sürüldü.

banner37

CHP'DEN 'GARANTİ' ŞARTI

Ayrıca CHP'nin kontenjanda anlaşması durumunda ortaklardan şart ortaya koyduğu "Garanti kontenjan istiyorsanız partilerinizin tabanından cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na garanti oy gelmesi gerekiyor" denildiği öne sürüldü.

İYİ Parti'de ise ortak adayın CHP'den çıkması nedeniyle buna sıcak bakmadığı ve Meclis'te güçlü bir şekilde temsil edilmek, bunun için de fire vermemeye çalıştığı belirtildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1