banner2
banner34

'Milli Takıma yapılan eleştiriler insafsızlık'

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih Terim ve kaptan Arda Turan'a sahip çıktı.

'Milli Takıma yapılan eleştiriler insafsızlık'
banner45
banner46

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı'nın aldığı yenilgilerden sonra yapılan eleştirileri "insafsızlık" olarak değerlendirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve kaptan Arda Turan'a sahip çıktı.
Tarabya'daki Huber Köşkü’nde sanat ve spor dünyasının önemli isimleri ile iftar sofrasında bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa'daki 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda mücadele eden A Milli Futbol Takımı'na, takım kaptanı Arda Turan ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'e destek verdi.
"Takım kaptanımıza karşı yapılan tezahüratları ben hiçbir şeyle izah edemiyorum"

banner37
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:
"Doğrusu ben bu ülkenin bir cumhurbaşkanı olarak buna çok üzüldüğümü, açık ve net söylemek isterim. Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonası'nda. Bu Avrupa Şampiyonası esnasında, ben buna bir yerde de talihsizlik diyorum. Farklı yaklaşımlar olabilir. Herkesin düşüncesi saygındır. İlk iki maçta takımımız ne yazık ki üst üste 2 mağlubiyet aldı. İkinci maçta tribünlerden bugüne kadar göklere çıkardığımız takım kaptanımıza karşı yapılan tezahüratları ben hiçbir şeyle izah edemiyorum. Bugüne kadar bunca zamandır bu evladımız, bu kardeşimiz, bu Milli Takım'da oynamış, hep takdir etmişiz, hep alkışlamışız ve dünyanın en güçlü takımına transfer olmuş, reklamlar arka arkaya... Yani akla hayale gelmez şekilde ele alınmış, bir anda ne oluyor da 'dışarı çık' diye bu tür tezahüratlar, yuhalamalar vesaire... Peki utanmıyor musunuz? Öbür tarafta İspanyol geliyor sarılıp, kucaklayıp, Barcelona'daki arkadaşını, Atletico Madrid'teki arkadaşını teskin etmeye çalışıyor. Siz oradan yuhalıyorsunuz. Öbür tarafta bakıyorsunuz bugüne kadar başarılarıyla övdüğümüz bir teknik direktöre ve onun kızına ve açık konuşuyorum, hamile olan kızına sosyal medyada yapılanları, ben bir baba olarak asla kabul edemem. Bunlar çok ciddi edepsizliktir, terbiyesizliktir, bu milletin ne kültüründe vardır ne ahlak anlayışında vardır ne edebinde vardır. Böyle bir şey yoktur. Böyle bir şey olamaz."
"Televizyonları açıyoruz, yorumculara bakıyorsunuz, veriyorlar veriştiriyorlar. Durun, insaf..."
Sporda galibiyetle mağlubiyetin eşit olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:
"Yeri gelir galibiyetler arka arkaya gelir, mağlubiyet de gelir. Dünyanın en güçlülerinin neler yaşadığını görüyoruz. Şimdi salı günü son maçını oynayacak, o maç belki yol verecektir, belki bitirecektir ama şu anda siz tamamen işin önünü kesiyorsunuz. Bu da tabii bu akşamın sanat ve spor camiasının temsilcileriyle bir arada olduğumuz toplantıda cumhurun bir başı olarak burada düşüncelerimi özellikle ifade etmek istedim. Çünkü televizyonları açıyoruz, yorumculara bakıyorsunuz, veriyorlar veriştiriyorlar. Durun, insaf. Burada işler tamamen bitsin ondan sonra bunları oturur konuşuruz ama bu şekilde saygısızca bu hakaretler, bunlar nereye kadar gidecek? Bir taraftan otururuz normal şartlarda konuşuruz Fair Play, Fair Play... Fair Play'i söylemek lafla olmaz ki icraatla olur ama şu tribünlerde neler olduğunu hep izledik. Ne tür kararlar alırsan al. İşin yöneticilere dayandığı hep ortaya çıkıyor. Onun için, ben bunu da üzüntülerimin bir ifadesi olarak bu akşam özellikle vurgulamak istedim ve ben buradan başta teknik direktörümüz olmak üzere tüm futbolcularımıza, sporcularımıza azminizden bir şey kaybetmeyin, son saniyeye kadar kararlılıkla yolunuza devam edin. Siz, oradan başarıyla da dönseniz, başarısız bir neticeyle de dönseniz bizim Milli Takımımızsınız ve oraya kadar gittiniz ya size ben tebriklerimi sunuyorum, tebrik ediyorum."

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2016, 21:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1