banner2
banner34

MİT’ten Suriye’de DEAŞ operasyonu

MİT’ten  Suriye’de DEAŞ  operasyonu
banner45

MİT sınır dışı operasyonlarını başarılı bir şekilde sürdürüyor. Terör örgütü PKK/YPG'ye ağır darbe indiren MİT, bu sefer başka bir terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyon gerçekleştirdi. Özgür Suriye Ordusu'nun da desteği ile Fırat Kalkanı Harekatı ve Barış Pınar Harekatı alanına MİT tarafından operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda 1'i ölü 19 DEAŞ'lı terörist yakalandı ve çok sayıda patlayıcı mühimmat ele geçirildi.

MİT sınır dışı operasyonlarına bir yenisi ekledi. Daha önce terör örgütü PKK/YPG'ye ağır darbe indiren MİT bu sefer başka bir terör örgütü  olan DEAŞ'a operasyon gerçekleştirdi. DEAŞ'ın Suriye'de TSK başta olmak üzere Türk Kurumları'na yönelik sansasyonel eylemler gerçekleştirmek üzere özel bir hücre oluşturduğu öğrenildi. Bunun üzerine MİT'in istihbarı ve operasyon desteği ve Özgür Suriye Ordusu'na bağlı yerel güçlerin iş birliği ile birlikte Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı Harekatı alanında operasyon yapıldı.

banner37

19 TERÖRİST YAKALANDI

Yapılan operasyon sonucunda 1'i ölü olmak üzere 19 DEAŞ'lı terörist yakalandı. Çok sayıda patlayıcı, silah ve mühimmat ele geçirilirken DEAŞ'lı hücre üyeleri keşif yaptıklarını itiraf etti. TSK'ya ait araçların Suriye'deki günlük rutinlerini tespit etmeye yönelik çalışma yaptıklarını söyleyen DEAŞ'lı teröristler ayrıca Ağustos ve Eylül ayları arasında TSK araçlarına yönelik 4 eylem girişiminde bulunduklarını da söyledi.

ELE GEÇİRİLEN MÜHİMMATLAR

Operasyonlar neticesinde; 350 kg. TNT, 20 adet patlamaya hazır EYP, 14 adet boş EYP düzeneği, 3 adet intihar kemeri, 2 adet intihar yeleği, 600 adet fünye, 7 adet AK-47, 3 adet LAW silahı, 750 metre uzunluğunda infilaklı fitil, 1 adet RPG atar, 12 adet RPG-7 mühimmatı, 5 adet 107 mm.lik havan mühimmatı, 2 adet taaruz tipi el bombası, 4 adet AK-47 şarjörü, 4 paket çelik bilye, 84 adet 9 volt akü, 1 adet M-16 (keskin nişancı tüfeği olarak kullanılmak üzere modifiye edilmiş), 3 adet keskin nişancı dürbünü, 2 adet 7.65 mm. çapında tabanca, 1 adet 9 mm. çapında otomatik tüfek ele geçirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1