banner2
banner34

Ocak ayında Türkiye'ye düşebilir

Kontrolden çıktığı açıklanan Çin Uzay İstasyonu Tiangong-1'in önümüzde Ocak ya da Mart ayında Avrupa ve Türkiye dahil bazı ülkelere düşebileceği konusunda uyarı yapıldı.

Ocak ayında Türkiye'ye düşebilir
banner45

Baretleri ve kaskları hazırlayın!

Dünya genelinde yayılan hastalıkların anavatanı haline gelen Çin şimdi de uzay istasyonunun düşme tehlikesi ile yeni bir tehlikenin daha kapılarını araladı.

Mart 2016'dan bu yana Dünya'nın yörüngesinde başıboş dolaşan Çin Uzay İstasyonu'nun önümüzdeki yıl atmosfere giriş yapması bekleniyor.

Tahminlere göre Çin Uzay İstasyonu İspanya, Portekiz, İtalya, Bulgaristan, Yunanistan ya da Türkiye'ye düşebilir.

Avrupa Uzay Ajansı, Çin Uzay İstasyonu'nun düşeceği konumu tespit edebilmek için bir çalışma yürütüyor.

banner37
Avrupa Uzay Ajansı'nda görevli Holger Krag, Çin Uzay İstasyonu'nun 2018 yılının Ocak ya da Mart ayında Dünya'ya düşebileceğini söyledi.

Uzay istasyonu parçalarının 43 derece kuzey enlemi ve 43 derece güney enlemi arasında bir yere düşeceğini öngören Krag, istasyonun tam olarak düşeceği noktayı saptamanın çok zor olduğunu belirtti.

Harvard Üniversitesi'nde görev yapan astrofizikçi Jonathan McDowell, Kasım ayının ilk günlerinde Çin Uzay İstasyonu'nun yörüngesinin saptığını ve 2017'nin son günleri ya da 2018'in ilk günlerde istasyonun dünyaya düşeceğini açıklamıştı.

Çin Uzay İstasyonu'ndan düşecek parçaların 100 kilogram ağırlığa kadar erişmesi uzmanları korkutuyor.

Fakat Çinli yetkililer istasyonun büyük bir tehdit olmadığı konusunda ısrarcı.

Çin İnsanlı Uzay Ajansı'nda görev yapan Wu Ping, yaptıkları tahminlere göre uzay istasyonunun birçok parçasının atmosfere düşerken yanarak parçalanacağını söylüyor.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2017, 07:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1