banner2
banner34

Okuldaki rehine krizinde son dakika gelişmesi

İstanbul Pendik'te bulunan Melek Aknil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne gelen bir uzman erbaş, nişanlısını rehin aldı. Yaklaşık 1,5 saatlik ikna çalışmalarının ardından uzman erbaş az önce teslim oldu ve rehine krizi sona erdi...

Okuldaki rehine krizinde son dakika gelişmesi
banner45
banner46

İstanbul Pendik'te bulunan Melek Aknil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne birliğinden kaçarak gelen uzman erbaş Umut Demirkaya, okulda çalışan nişanlısını rehin almıştı. 



EMRULLAH ERDİNÇ O DİYALOGLARI ANLATTI

Kanal D Haber İstihbarat Şefi Emrullah Erdinç, rehine ile polisler arasında geçen diyalogları anlattı. Erdinç'in elde ettiği bilgiler şöyle:

"Okulda rehin alma olayını gerçekleştiren saldırganın ismi Ümit Demirkaya, kendisi piyade uzman erbaş. Birliğinden kaçmış olan bir kişi. Rehin aldığı kişi de eski nişanlısı. Eski nişanlısıyla aralarında bir takım sıkıntılar var.

Öğlene doğru okula geliyor, silahsız şekilde geldiğini beyan ediyor. Üst kata çıkıyor, eski nişanlısının bulunduğu odanın kapısını kilitliyor. Eğer içeriye birisi girecek olursa da eski nişanlısı ve kendini öldüreceğini söylüyor. Şu anda Rehine Kurtarma Birimi, uzman polisler olay yerine gitti.

banner37
Kapının dışından iletişim kurmaya çalışıyor. "Eski nişanlımla sorunlarımız var. Onları konuşmamız gerekiyor. Onlara bazı şeyleri itiraf ettirmem gerekiyor. Eğer ki o itiraf ederse ben hiç kimseye zarar vermeden buradan çıkacağım, teslim olacağım" diyor. Polis de her ihtimale karşı, özellikle o katı görecek, rehine ile saldırganın görüleceği bir alan arıyorlar.

Bunun nedeni de keskin nişancılar o noktayı görebilecek noktaları arıyorlar. Olası bir rehine kurtarma aşamasında, saldırgan ile diyalog kuramayacaklarını ve rehineye zarar vereceğini hissedecek olurlarsa operasyon söz konusu olabilecek. Onun için her türlü tedbir alıyorlar."

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, Pendik'teki rehine olayında müzakerelere başlandığını ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alındığını duyurdu.

İstanbul Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Pendik ilçemiz Melek Akbil Meslek Lisesinde meydana gelen rehin alma olayı ile ilgili olarak öncelikle müzakere ekiplerimiz olay yerine intikal etmiş ve müzakerelere başlamışlardır. Ayrıca yeterli sayıda polis gücü sevkedilerek gerekli güvenlik tedbirleri alınmıştır." denildi. 

BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN: OKUL ORTAMINDA OLMASI TEDİRGİN ETTİ

Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, rehine kriziyle ilgili açıklama yaptı. Şahin'in açıklamaları şöyle:

"İsmi biliniyor ancak emniyet isimlerinin açıklanmasını istemedi. Bizim elimizdeki bilgilerle söylüyorum. Okulda çalışan hanımefendi ile girişimde bulunan kişi nişanlılar. Sorunları var, tabi böyle olunca uzman erbaş olduğunu bildiğimiz kişi okula geliyor, görüşme oluyor sonra tartışmalar olunca hemen polis çağırıyorlar.

Polis gelince de uzman erbaş arkadaşımız hanımefendiyi rehin alıyor. Emniyetimiz orada, özel harekat ile uzman ekipler orada. Çok büyük ihtimalle büyük bir sıkıntı çıkmadan inşallah selametle bu işi halledeceğiz gibi görünüyor. Panik havasının oluşmaması açısından sükutnetle takip ediliyor.

Okul ortamında olması bizi tedirgin etti. Ama maalesef okul ortamlarımızda da bunu yaşıyoruz. Bizi en çok üzen okul ortamında böyle bir hadisenin cereyan etmesi. Emniyetimiz hassas şekilde sahadalar. İnşallah sıkıntı olmadan da sonuçlanacak."

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2018, 12:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1