banner2
banner34

Pençe Kilit Operasyonu'nu başlatıldı

Pençe Kilit Operasyonu'nu başlatıldı
banner45

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak’ın kuzeyinde Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki terörist hedeflere yönelik “Pençe Kilit Operasyonu”nun başlatıldığını açıkladı.

Hem karadan hem havadan devam eden operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulunan Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar “Hava unsurlarıyla desteklenen komandolar karadan sızarak, bölgeye intikal etti. Topçu unsurlarımız da hedefleri tam isabetle vurdu. Birinci safhada belirlenen hedefler ele geçirildi” dedi.

Hava harekatına ilişkin brife edilken Bakan Akar, Muharip Hava Kuvveti Harekat Merkezi ile video konferans görüşmesi gerçekleştirdi.

banner37
Hava harekatındaki son duruma ilişkin de bilgi alan Akar, “Irak’ın kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla terör hedeflerine yönelik kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Pençe Kilit Operasyonu’nu başlatmıştır” diye konuştu.

Operasyon kapsamında terör örgütüne ait hedeflerin yoğun ateş altına alındığını belirten Akar, şunları söyledi:
“Hazırlanan plan kapsamında gerçekleştirilen operasyonda Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki terörist hedefleri önce hava kuvvetlerimiz tarafından ateş altına alındı. Kahraman pilotlarımız terör örgütüne ait barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat depoları ile sözde karargahlardan oluşan hedefleri başarıyla vurdu. Fırtına, ÇNRA ve diğer topçu unsurlarımız tarafından da belirlenen hedefler yoğun şekilde ateş altına alınarak tam isabetle vuruldu. ATAK helikopterlerimiz, İHA ve SİHA’larımızla desteklenen kahraman komandolarımız ve bordo berelilerimiz karadan sızarak ve hava hücum harekatı ile bölgeye intikal etti. Şu ana kadar operasyonumuz planlandığı şekilde başarıyla devam ediyor.”

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 40 yıldan beri ülkenin başına musallat olan terör belasından asil milleti kurtarmakta kararlı olduklarını söyledi.

Akar, “Faaliyetlerimiz dost ve kardeş Irak’ın egemenlik hakları ve toprak bütünlüğüne saygılı bir şekilde gerçekleşiyor. Tekrar ifade etmek isterim ki bizim tek hedefimiz teröristlerdir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1