banner2
banner34

Şanlıurfa'da 6 katlı bina çöktü

Şanlıurfa'da 6 katlı bina çöktü
banner45
banner46

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde depremler sonucu ağır hasar alan 6 katlı bir bina çöktü. Bölgeye AFAD, itfaiye, UMKE, sağlık ekipleri ile güvenlik güçleri sevk edildi.

Bazı kişilerin yaralı çıkarıldığı enkazda arama kurtarma çalışmaları sürüyor. 'Sesimi duyan var mı?' anonsunun ardından ses alamayan ekipler, iş makineleriyle enkazı kaldırmaya çalışıyor. Ancak binanın 2. katında birkaç kişinin eşya taşıdığı iddia edildi.

Şanlıurfa'da çöken binada arama kurtarma çalışmaları başlatıldı

Şanlıurfa'da ağır hasarlı olduğu için daha önceden boşaltıldığı belirlenen 6 katlı bir bina çöktü. Yaşanan olayın ardından olay yerine çok sayıda ekip sevk edilirken, tedbir amaçlı arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Öte yandan binanın çökme anı ise kameraya yansıdı.

banner37
ŞANLIURFA VALİSİNDEN İLK AÇIKLAMA

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, binanın çökmesinin ardından olay yerine gitti. Bölgeden açıklama yapan Ayhan şöyle konuştu:

"Ağır hasarlı bir bina. Elektriği, suyu, doğal gazı kesilmiş bir bina. Güvenlik tedbirleri alınmış bir bina. Bir vatandaşımız yaralı olarak hastaneye kaldırıldı, hayati tehlikesi yok. Ancak enkazda bir kişinin olabileceği belirtiliyor. İnşallah kimse yoktur, varsa da sağ çıkarılır.

'AĞIR HASARLI BİNALARA GİRMEYİN'

Vatandaşlarımızı buradan uyarıyorum. Ağır hasarlı binalara girilmemesini, önünden geçilmemesini özellikle istirham ediyorum. Bizim 2 bin 500'e yakın ağır hasarlı binamız var. Hukuki süreçleri devam ediyor. Bunları kısa sürede ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bu konuda dikkatli olmamız gerektiğini bir kez daha gördük."

Sosyal medya hesabından da açıklama yapan Vali Salih Ayhan, "Haliliye ilçemizde Atatürk Caddesi üzerindeki ağır hasarlı bir bina yıkılmıştır. Her ihtimale karşı enkaz altındaki arama kurtarma çalışmalarımıza hızla başlanmış olup tüm ekiplerimiz olay yerindedir" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2023, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1