banner2
banner34

SON DAKİKA!.. Yüksekova'da çatışma çıktı! 3 şehit 9 yaralı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 2 polis ve...

SON DAKİKA!.. Yüksekova'da çatışma çıktı! 3 şehit 9 yaralı
banner45

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 2 polis ve bir asker şehit oldu, 9 güvenlik görevlisi yaralandı. 

Sabah saatlerinde de Mardin'in Nusaybin ilçesi ile Mazıdağı ilçesinde ayrı ayrı gerçekleştirilen saldırılarda 1 polis ve 1 asker şehit olmuştu.
Alınan bilgiye göre, ilçenin Eski Kışla, Orman, Mezarlık, Yeşildere, Yeni, Cumhuriyet, Dize, Güngör ve Esentepe mahallelerinde teröristlerce kazılan çukurların kapatılması ve oluşturulan barikatların kaldırılması amacıyla 13 Mart'taki sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan ve "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle" adı verilen operasyon devam ediyor.

İlçe merkezindeki operasyonlarda güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma yaşandı. Çatışmada iki özel harekat polisi ve bir asker şehit oldu, biri polis, 8'i asker 9 güvenlik görevlisi yaralandı.

banner37
Yaralılar, Hakkari ve Van'daki hastanelere kaldırıldı.

İlçede operasyonlar sürüyor.

MAZIDAĞI'NDA BOMBALI SALDIRI: 1 POLİS ŞEHİT, 3 POLİS YARALI
Mardin'in Mazıdağı İlçesi yakınlarında PKK'lılar karayoluna tuzakladıkları bombayı polis zırhlı aracı geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı. Saldırıda 1 polis şehit oldu, 3 polis yaralandı.  Saldırı Mardin'in  Mazıdağı İlçesi  Diyarbakır karayolu üzerindeki Sultan Şeyhmus Köyü yakınlarında meydana geldi.  PKK'lılar karayoluna tuzakladıkları bombayı zırhlı polis aracının geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlamada araçta bulunan 1 özel harekat polisi şehit olurken, 3 polis memuru da yaralandı.
NUSAYBİN'DE ZIRHLI ARACA BOMBALI SALDIRI: 1 ŞEHİT, 6 YARALI

Genelkurmay Başkanlığı, Nusaybin’de devam eden operasyonlar sırasında bir askerin şehit olduğunu, 6 askerin ise yaralandığını açıkladı.
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, "22 Mart 2016 Salı günü Mardin ili Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce el yapımı patlayıcının patlatılması sonucunda bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere altı kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir" denildi.

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz" ifadesi kullanıldı.

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2016, 15:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1