banner2
banner34

Türkiye 14 Mayıs'ta sandığa gidiyor

Türkiye 14 Mayıs'ta sandığa gidiyor
banner45

Türkiye seçim atmosferine girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti Grup Toplantısı’nda seçimler için bir kez daha 14 Mayıs’ı işaret etmesi ile birlikte 6’lı Masa adaylarını belirledi. Uzun görüşmelerin ve tartışmaların ardından 6’lı Masa seçimlerde cumhurbaşkanı adayını CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olarak duyurdu. Millet İttifakı seçim çalışmalarına ve adaylarına olan Kılıçdaroğlu’na destek için diğer partilerle görüşmelerini gerçekleştirirken Cumhur İttifakı da temaslarını artırdı.

ERDOĞAN CUMHUR İTTİFAKI İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli daha sonra ise BBP lideri Mustafa Destici ile görüştü. Bu görüşmelerin ardından gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim tarihini açıklayacağı bugüne çevrildi.

Beştepe’de kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim tarihini ilan etti. Önündeki dosyaya imza atan Erdoğan "Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. 

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarında öne çıkanlar;

Aziz Milletim, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Biraz önce Anayasamızın 116. maddesinin verdiği yetkiyle 18 Haziran 2023 tarihinde yapılması gereken seçimlerin 14 Mayıs'ta yenilenmesi kararını imzalıyorum. Buna göre; 2 ay sonraki ilk pazar günü milletimiz cumhurbaşkanını ve milletvekillerini seçmek üzere sandık başına gidecektir.  Seçimlerin tarihinin 14 Mayıs olarak güncellenmesi kararımızı çok önceden, yılbaşından hemen önce kamuoyuyla paylaşmıştık.

Bu tarihin milletimiz nezdinde hüsnü kabul gördüğünü görüyoruz ancak 6 Şubat'ta yaşanan art arda iki deprem seçim tarihiyle ilgili tartışmaları gündemimizden çıkardı. 11 ilimizde yaşayan 14 milyon vatandaşımızı doğrudan etkileyen depremde 47 binin üzerinde insanımız vefat ederken, 115 binden fazla insanımız yaralandı.

"DEPREM BÖLGESİNDE AMACIMIZ KONUTLARI TAMAMLAMAK"

banner37
Deprem bölgesinde amacımız bir yıl içinde 244 bin konut ve 75 bin köy evinden oluşan 319 bin haneyi tamamlayarak, hemen hak sahiplerine teslim etmektir. Deprem konutları etap etap tamamlayarak 3,5 milyon insanımıza yeni, güvenli, huzurlu hayat alanları oluşturana kadar çalışmakta kararlıyız. Deprem etkilerinin üstesinden gelerek, bölgeyi, ülkemizi normalleştirmenin yolu, güçlü siyasi iradece alınacak kararların dirayetle uygulanmasından geçiyor. Ülkenin bir bölümü can kayıplarıyla feryat ederken bir kesimin siyasi hesapları uğruna sergilediği aymazlığın faturasını milletin sırtına yükleyemeyiz. Türkiye’nin ne vakit kaybına ne dikkat dağınıklığına ne de enerjisini gereksiz yere harcamaya tahammülü vardır. Seçim sürecinde gündemimiz yine depremzedelerin yaralarının sarılması ile bu felaketin ekonomik ve sosyal zararlarının telafisi çalışmalarından oluşacak.

Depremzedelerin yaralarını sarmak, felaketin tüm izlerini silmek, üretimi ve istihdamı yükseltmek için ülkemizin seçim gündemini geride bırakması şarttır.

CHP HATAY MİLLETVEKİLİNE TEPKİ

Tabii parlamentoda ana muhalefetin bazı temsilcilerin garip garip konuşmalarını dinliyorum. İlk gün bakan arkadaşlarım, bürokratlarımız deprem bölgelerindeydi. Bütün bunlarla beraber belediye başkanlarımız deprem bölgesindeydi. Ben de hemen ikinci gün deprem bölgesine ulaştım. Bir turu böyle tamamladıktan sonra ikinci turda da Cumhur İttifakı olarak Devlet Bey ile bölgeye geldik. Destici ile de bölgedeydik. 

Bu sabah Kırıkhan'dan bir hanım kardeşim aradı. Adalet Bakanımıza 'Cumhurbaşkanımızla görüşmek istiyorum' dedi. Adalet bakanımız bu durumu bana ileti. Kendisiyle görüştüm. O ne güzel bir anlayıştır. 'Cumhurbaşkanımız bizim hiçbir sıkıntımız yok. Her şeyimiz geliyor. Çadırda kalıyorum.' dedi. Doğma büyü Hataylıyım diyor."

AK PARTİ'YE ADAYLIK BAŞVURUSU İÇİN AFAD'A BAĞIŞ ÇAĞRISI

Partimize adaylık başvurusu yapacak herkes önce, belirlenecek asgari tutarı AFAD’ın deprem yardım hesaplarına bağış olarak yatıracaktır. Seçim kampanyası müziksiz olacak. 

YSK TOPLANACAK

Karar üzerine YSK, 11 Mart Cumartesi günü toplanıp seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılması kararı alıp kamuoyuna açıklayacak. Seçimin ikinci tura kalması halinde tarih 28 Mayıs olacak.

KARAR RESMİ GAZETEDE

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası sonrası karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi ve 14 Mayıs seçim süreci resmen başladı. Resmi Gazete'de yayımlanan kararda, "Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 116'ncı maddesi uyarınca Türkiye Büyük Millet Meclisi genel seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin yenilenmesine karar verilmiştir" denildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1