banner2
banner34

Türkiye'de akaryakıtta indirim müjdesi

Türkiye'de akaryakıtta indirim müjdesi
banner45

Rusya'nın aylardır süren Ukrayna'yı işgal girişimi, 2 yıldır dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınının Çin başta olmak üzere çoğu ülkede tekrar yükselişe geçmesi, küresel piyasaları alt üst etti. Brent petrol ve diğer emtia fiyatları rekolar kırdı. Bununla birlikte akaryakıt başta olmak olmak üzere enerji fiyatları bütün dünyada tavan yaptı.

Bu yılın ilk günlerinde Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilim ile birlikte 2021 yılını 74 dolar bandında kapatan Brent petrol, savaşın başlamasıyla büyük bir yükselişe geçti. Şubat ayının sonlarına doğru 80 dolar bandından 90 dolara kadar yükselen Brent petrol mart ayı ile birlikte 105 dolar seviyelerine kadar fırladı. 

banner37
FED'İN ŞAHİN TUTUM BRENT PETROLÜ VURDU (BRENT PETROL NE KADAR?)

ABD'de 40 yılın zirvesini gören enflasyona karşı Fed'in şahin tutumu ve üst üste gelen faiz artırımları petrole olan talebi azaltacağı beklentisiyle Brent ağır kayıplar yaşadı. Haziran'da 112 dolar seviyelerini gören Brent petrol Temmuz ayında 100 doların altına kadar düştü. 

MOTORİNDEN SONRA BİR İNDİRİM HABERİ DE BENZİNE

25 Temmuz'da güne düşüşle başlayan Brent petrol ani bir atakla 26 Temmuz'a 104 dolar bandında girdi. Geçtiğimiz haftalarda Brent petrolde yaşanan büyük düşüşle akaryakıt fiyatlarına indirim haberleri peş peşe geldi. Motorine gelecek olan 92 kuruşluk indirimin ardından benzine de yarın geceden itibaren geçerli olmak üzere 48 kuruş indirim bekleniyor. Araç sahiplerini sevindiren bu haber sonrası vatandaşlar arama motorundan 'Güncel akaryakıt fiyatları ne kadar?' sorusuna cevap aramaya başladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1