banner2
banner34

Türkiye'de benzine indirim geldi

Türkiye'de benzine indirim geldi
banner45

Vatandaşlar gözünü akaryakıt tabelalarından bir türlü alamıyor. Geçtiğimiz yıla göre fiyatları katlanarak artan motorin, benzin ve LPG fiyatlarından ‘indirim’ haberi bekleyen milyonlarca sürücü aynı zamanda petrol piyasasını da yakından takip ediyor. Çin’deki vaka sayısındaki artış petrolde aşağı yönlü baskı oluştururken ABD Başkanı Biden’ın gerçekleştirdiği ziyaretler de petrol piyasası tarafından yakından takip edildi. Suudi Arabistan Veliaht Prens Bin Selman’ın petrol üretimini 13 milyon varile çıkarma kararında ise takvim hala belirsiz.

YENİ HAFTAYA BRENT PETROL YÜKSELİŞLE BAŞLADI

Geçtiğimiz hafta 100 dolar seviyesinin altını test eden Brent petrol yeni hafta 103 doların üzerinde seyir ederek başladı. Fiyatlardaki yükselişte zayıflayan dolar endeksi ve arz daralmasına ilişkin endişeler etkili oldu.

Geçen hafta enflasyon verisinin ardından 109,3 ile son 20 yılın zirvesine çıkan dolar endeksi, yeni haftaya 107,9'dan başladı.

BENZİN FİYATI 96 KURUŞ İNDİ

Yaşanan tüm gelişmeler petrol piyasaları tarafından yakından takip edilirken geçtiğimiz haftaki düşüşler yeni yeni akaryakıt fiyatlarına yansımaya başlıyor. Piyasaların beklediği benzin fiyatına 96 kuruşluk indirim gece yarısından itibaren pompaya yansıdı.

İSTANBUL BENZİN FİYATI

İstanbul Anadolu yakasında bir litre benzin fiyatı: 22,72

İstanbul motorin (mazot) litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 25,43 TL

İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 10,79 TL

İstanbul Avrupa Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 22,71 TL

İstanbul motorin litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 25,41 TL

banner37
İstanbul LPG litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 11,03 TL

ANKARA BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

Ankara'da benzin litre fiyatı 22,83 TL

Ankara'da motorin litre fiyatı 25,52 TL

Ankara'da LPG litre fiyatı 11.05 TL

İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI

İzmir'de benzin litre fiyatı 22,85 TL

İzmir'de motorin litre fiyatı 25,54 TL

İzmir'de LPG litre fiyatı 10,73 TL

PRENS SELMAN: 13 MİLYON VARİLE ÇIKARMA KARARI ALDIK

ABD Başkanı Biden ile 9 Arap ülkesinden liderlerin katılımı ile düzenlenen Cidde Güvenlik ve Kalkınma Zirvesi'nde konuşan Suudi Arabistan Veliaht Prens Bin Selman, ülkesinin daha önce ilan ettiği gibi petrol üretimini günlük 13 milyon varile çıkarma kararı aldığını, bunun dışında ek kapasiteleri olmayacağını belirtti.

TAKVİM BELLİ DEĞİL

Prens Selman, ülkesinin petrol üretimini 1 milyon varilden fazla artırarak günlük 13 milyon varile çıkarma planı ile ilgili herhangi bir takvim açıklamadı. Ancak Suudi Arabistan Enerji Bakanı Abdulaziz bin Selman mayısta yaptığı açıklamada bu hedef için 2027 başını işaret etmişti.

ÇİN’DEKİ VAKALAR PETROLDE AŞAĞI YÖNLÜ BASKI OLUŞTURDU

Dünyanın ikinci büyük petrol tüketicisi olan Çin’de artan koronavirüs vakaları ve yeni kısıtlamalar ile artan resesyon endişeleri fiyatlar üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturuyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1