banner2
banner34

Türkiye'de Ukrayna'ya gidecek vatandaşlarını uyardı

Türkiye'de Ukrayna'ya gidecek vatandaşlarını uyardı
banner45

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna’nın Doğu sınırındaki bölgelerine gidecek vatandaşlara seyahat uyarısında bulundu. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ukrayna’daki güvenlik durumu ülkemizce yakından takip edilmektedir. Bu çerçevede, vatandaşlarımızın Ukrayna’nın Doğu sınırındaki bölgelerine mecbur kalmadıkça seyahat etmekten imtina etmeleri tavsiye edilmektedir. "

banner37
Duyuruda ayrıca, vatandaşların şahsi güvenlikleri için mümkün olan tüm tedbirleri almaları ve mecburi seyahatler öncesinde Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliği ile temasa geçmeleri önerildi.

BİRÇOK ÜLKEDEN VATANDAŞLARINA UKRAYNA UYARISI

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna’da askeri bir çatışma ihtimalinin göz ardı edilemeyeceğini belirterek ülkede bulunan vatandaşlarına, “Şu anda Ukrayna’daysanız, varlığınızın zorunlu olup olmadığını kontrol edin ve değilse kısa sürede ülkeyi terk edin” dedi. Seyahat uyarılarını da yineleyen Bakanlık, Ukrayna’nın Donetsk ve Lugansk kentlerinin de dahil olduğu bazı bölgelere son yaşanılan gerilimler nedeniyle kısmi seyahat uyarısı yaptı. Ukrayna'daki Alman vatandaşlarına, uluslararası ve yerel medyada yer alan güvenlik durumlarını yakından takip etmelerini tavsiye eden Bakanlık, "Seyahatlerinizi kontrol edin, planlayın veya erteleyin" dedi.

Suudi Arabistan'ın Kiev Büyükelçiliği ve Ürdün Dışişleri Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yazılı açıklamalar yapıldı.
Suudi Arabistan'ın Kiev Büyükelçiliği, tüm vatandaşlarından Ukrayna'ya yolculuklarını ertelemelerini ve orada bulunanların ise ülkeden bir an önce çıkışını kolaylaştırmak için Büyükelçilik ile irtibata geçmelerini istedi. Açıklamada irtibat için telefon numaraları da paylaşıldı.

Ürdün Dışişleri Bakanlığı da, yaşanan gelişmelerden dolayı vatandaşlarının Ukrayna'ya gitmemelerini ve orada olanların ise ülkeden ayrılmalarını istedi.

Suudi Arabistan ve Ürdün'ün yanı sıra gün içinde Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden de benzeri açıklamalar yapılmıştı. Aralarında İsrail, İngiltere, Kanada, Güney Kore'nin de olduğu birçok ülke vatandaşlarına Ukrayna'ya seyahat etmeme çağrısı yapmıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1