banner2
banner34

Türkiye'den dolara karşı yeni hamle!

Döviz alım satımından mayıs ayından itibaren alınmaya başlanan kambiyo vergisi iki katına çıkıyor. TBMM Başkanlığı'na sunulan 45 maddelik kanun teklifinde bireysellerin kambiyo muamelelerinde döviz alımları üzerinden yüzde 0.1 olan banka ve sigorta muameleleri vergisi (BSMV) oranının yüzde 0.2'ye çıkarılması öngörülüyor. Bu oranın artırılabilmesi konusunda Cumhurbaşkanına yetki verilecek

Türkiye'den dolara karşı yeni hamle!
banner45
banner46

Hükümet dolarizasyonu caydırmak için döviz alım satımından alınmaya başlanan kambiyo vergisini iki katına çıkarıyor. AK Parti milletvekilleri bazı vergi kanunlarında değişiklik içeren 45 maddelik kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu.
Düzenleme ile bireysellerin kambiyo muamelelerinde döviz alımları üzerinden yüzde 0.1 olan banka ve sigorta muameleleri vergisi (BSMV) oranını yüzde 0.2'ye çıkarılıyor. Yabancı para cinsinden menkul kıymetler ile döviz hesaplarından elde edilen gelirlerde tevkifat oranının artırılmasına yönelik yetki alınması planlanıyor. Öte yandan kambiyo satışları üzerinden alınan BSMV oranı artırılırken bir ayrıca bu oranın artırılabilmesi konusunda Cumhurbaşkanına da yetki verilmesi öngörülüyor.

banner37

DÖVİZ HESAPLARINDAN ELDE EDİLECEK FAİZ GELİRİNİN STOPAJI ARTABİLECEK

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Mecliste gazetecilere yaptığı açıklamada, kanun teklifinin detaylarını paylaştı.

Muş, "Kambiyo muameleleri vergi oranı binde 1 idi. Binde 2'ye çıkarılmasını teklif ediyoruz. Döviz hesaplarından elde edilecek faiz gelirlerine uygulanan stopaj oranı yüzde 15 idi. Bir katına kadar artırılması konusunda Cumhurbaşkanına yetki verilmesini kanun teklifi içinde öngörmüş durumdayız" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1