banner2
banner34

Türkiye'nin Ciğerleri Yanıyor

Türkiye'nin Ciğerleri Yanıyor
banner45

Türkiye’nin ciğerleri yanıyor. Son iki günde Türkiye’nin turistik ve doğasıyla ünlü Antalya'nın Manavgat, Adana'nın Kozan, Mersin'in Aydıncık ve Bozyazı ilçeleri ile Osmaniye merkeze bağlı Dereobası ve Kadirli ilçelerinde, Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde orman yangınları çıktı. Yangınların birbirine yakın zamanlarda farklı noktalarda çıkması sabotaj şüphesini arttırıyor.

MANAVGAT FACİAYI YAŞADI

Dün Antalya'nın Manavgat ilçesinde 4 ayrı yerde orman yangını çıktı. Bir gün sonra kontrol altına alınan yangında onlarca ev kül oldu, 18 köy ve 4 mahalle boşaltıldı. 62 kişi dumandan etkilendi, alevler arasında kalan 3 kişi ağır yaralandı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Antalya Manavgat yangını kontrol altında ancak gece saatlerinde Akseki'de devam eden bir yangın var" dedi. Oymapınar Barajı'nda 10 kişinin mahsur kaldı, kurtarılmayı bekliyor. Evleri boşaltılan vatandaşlar için 700 civarında konaklama yeri ayarlandı. Tedavileri tamamlanan 51 kişinin taburcu edildiği bildirildi. Yangına 1 İHA, 2 uçak, 19 helikopter, 192 arazöz, 30 iş makinesi, 960 personel ve su ikmal araçlarıyla müdahale edildi.

ANTALYA AKSEKİ’DE BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Antalya Akseki ilçesi Kepezbeleni Mahallesi'nde orman yangını çıktı ve civar ilçelere sıçradı. Yangında bir kişi hayatını kaybetti. Akseki Kaymakamı Volkan Hülür, "Dumandan etkilenen bir kişi yaşamını yitirdi. Mahalledeki evlerin yüzde 80'i de yanmış durumda" dedi. 15 dakika içinde müdahale edilmesine rağmen rüzgarın etkisi nedeniyle yangının yayılmasının önüne geçilemedi.

banner37
MERSİN’DE 3 İLÇEDE YANGIN ÇIKTI

Mersin'in Aydıncık ve Bozyazı ilçelerinde yangın çıktı ve kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor. Aydıncık ile Gülnar ilçesi arasında yer alan Pembecik Mahallesi'ndeki kızılçam ormanında çıkan yangının sebebi bilinmiyor. Yangın nedeniyle, çevre mahallelerdeki bazı evler boşaltıldı.

Muz seralarının da bulunduğu Bozyazı ilçesinin Kötekler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Söndürme helikopteriyle havadan, arazöz, iş makineleri ve orman işçileriyle de karadan yangına müdahale edildi.

Mersin'in Silifke ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

OSMANİYE’DE İKİ YANGIN BİRDEN

Osmaniye'ye bağlı Sarpınağzı köyünde ormanlık alanda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kontrol altına alma çalışmaları devam ettiği yangına ihbar üzerine bölgeye çok sayıda arazöz, su tankı ve orman işçisi müdahale etti. Yangın nedeniyle Sarpınağzı köyündeki bazı evler tedbir amaçlı boşaltıldı. Günün ilk ışıklarıyla birlikte alevlere müdahale için iş makineleri yol açıyor. Dün akşam saatlerinde 2 noktada başlayan yangına havadan ve karadan müdahale başlatılmıştı.

Osmaniye merkeze bağlı Dereobası köyündeki ormanlık alanda yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına söndürme helikopterleri, çok sayıda arazöz ve orman işçisi müdahale etti. Ekiplerin 10 saatlik çalışmanın ardından yangın kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1