banner2
banner34

Türkiye’deki depremde can kayıpları var, enkaz altında kalanlar için kurtarma çalışmaları başladı

Türkiye’deki depremde can kayıpları var, enkaz altında kalanlar için kurtarma çalışmaları başladı
banner45

Türkiye’de Kahramanmaraş'ta meydana gelen şiddetli depremde, binaların yıkılması sonucu enkaz altında kalanları kurtamak için çalışmalar başladı.

AFAD’ın açıklamasınaa göre, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 4.17'de (KKTC saati 03.17) 7,4 büyüklüğünde deprem olurken Gaziantep'te de büyüklükleri 6,4 ile 6,5 olan iki deprem meydana geldi.

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi önce 7.5 olarak duyurduğu depremin büyüklüğünü daha sonra 7.8 olarak düzeltti. Amerikan Jeoloji Araştırmaları Merkezi de depremin büyüklüğünü 7.8 olarak verdi.

Deprem Türkiye’nin büyük bölümünün yanısıra Kıbrıs, Suriye ve Lübnan’da da hissedildi.

Deprem nedeniyle Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da bazı binalar yıkıldı.

Ara ara sarsıntıların hissedildiği bölge illerinde valilikler koordinasyonunda kriz masaları oluşturuldu.

Yıkılan binaların bulunduğu bölgelerde arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

banner37
Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremde can kayıpları olduğunu açıkladı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, İçişleri Bakanı Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, Kahramanmaraş depreminin ardından çalışmaları AFAD Koordinasyon Merkezinde koordine ediyor.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pazarcık'ta yaşanan 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun'u arayarak bilgi aldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1