banner2
banner34

“Türkiye’nin Otomobili” görücüye çıkıyor

Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun aralık ayında ön gösterim araçlarını kamuoyuna tanıtacağını duyurdu.

“Türkiye’nin Otomobili” görücüye çıkıyor
banner45

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu, ön gösterim araçlarını aralık ayında kamuoyuna tanıtacak.

Açıklamayı, Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bakanlığının bütçe görüşmelerinin başlandığı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptı.

Varank, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun aralık ayında ön gösterim araçlarını kamuoyuna tanıtacağını belirtti.

“KUTUP ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ KURULACAK”

TÜBİTAK çatısı altında Kutup Araştırmaları Enstitüsü’nü kurma kararı aldıklarını da belirten Varank, “Uzayda olmayan ülkelerin, gelecekte yeryüzünde sözü olmayacak anlayışıyla hazırladığımız Milli Uzay Programı’nı, 2020’de ilan edeceğiz” şeklinde konuştu.

“MİLLİ YHT PROTOTİPİ 2023’TE RAYLARDA”

Varank, Milli Yüksek Hızlı Tren Projesi kapsamında ilk prototipin de 2023 yılında raylarla buluşacağını belirtti.

banner37
TÜRKİYE’NİN OTOMOBİLİ PROJESİ

Yerli otomobil arayışı çerçevesinde, Kasım 2017’de Türkiye’nin Otomobili Projesi, Ortak Girişim Grubu İşbirliği Protokolü; Anadolu Grubu, BMC, KÖK Grubu, Turkcell Grubu, Zorlu Holding ve TOBB arasında imzalandı.

Türkiye’nin Otomobil Projesi’ndeki 5 büyük grubun yüzde 19’luk hisselerinin olduğu girişim grubuna, TOBB yüzde 5 hisseyle dahil oldu.

TOGG Sanayi ve Ticaret AŞ’nin kuruluş ve ortaklık sözleşmelerine imzalar ise 31 Mayıs 2018’de atıldı. 1 Eylül 2018’de ise Mehmet Gürcan Karakaş, TOGG’un Üst Yöneticisi (CEO) olarak belirlendi.

2022’DE SERİ ÜRETİM PLANLANIYOR

Türkiye’nin vizyon projelerinden biri olarak görülen “Türkiye’nin Otomobili”nin başlangıçta C segmentinde bir SUV ile piyasaya girmesi, takip eden yıllarda da model sayısını 5’e çıkarması planlandı.

Projede, 3 fazdan oluşan yaklaşık 15 yıllık bir yatırım hamlesine yönelik planlar hazırlandı. Fikri ve sınai mülkiyet hakları tamamen Türkiye’ye ait olacak projenin 15 yıl içinde Türk ekonomisine 50 milyar euro, cari açığa 7 milyar euro katkı sağlaması ve doğrudan 4 bin, dolaylı 20 bin kişiye istihdam oluşturması öngörülüyor.

Otomobilin, 2022 yılında seri üretime geçmesi bekleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1